Binnenafwerking

Geluiddempende akoestische panelen; de nieuwste interieurtrend!

Geluiddempende akoestische panelen; de nieuwste interieurtrend!
Het hebben van een eigen huis betekent het hebben van een plek voor jezelf. Een plek die je helemaal naar eigen wens mag inrichten. Het kan echter best lastig zijn om comfort en de juiste sfeer met elkaar te combineren. Je wil immers dat jouw woning stijlvol, maar ook comfortabel is. Het uitkiezen van een mooie bank, of een functionele tafel is pas de eerste stap. Hoe maak je vervolgens van jouw woning één geheel en zorg je voor de juiste sfeer en akoestiek. Wanneer je kiest voor een strakke inrichting kan je te maken krijgen met galmende geluiden in de woning. Niet heel comfortabel. Gelukkig is hier een perfecte oplossing voor gevonden. De huidige interieurtrend van akoestische panelen zorgt voor een prettige sfeer en geluid in jouw woning.

Wat zijn akoestische panelen?

Akoestische wandpanelen zijn panelen die omgevingsgeluiden absorberen waardoor de akoestiek in een ruimte verbeterd wordt. Maar hoe werkt dat nou precies? Normaal gesproken worden geluiden in een ruimte teruggekaatst door bijvoorbeeld muren. Akoestische wandpanelen zorgen ervoor dat de trillingen die geluid overbrengen worden opgenomen in het paneel. Dit komt omdat een akoestisch paneel gemaakt wordt van geluidsabsorberende materialen zoals mineraalwol of polyester. Hierdoor wordt het geluid dus niet teruggekaatst in de ruimte en heb je geen last van storende weerkaatsingen van geluid.

Hoeveel akoestische panelen heb je nodig?

Wanneer je ervoor kiest om akoestische panelen, ook wel akupanels genoemd op te hangen in jouw woning rest alleen nog de vraag; hoeveel panelen heb je nodig? De hoeveelheid panelen die je nodig hebt zijn afhankelijk van een aantal factoren. Hiervoor is het belangrijk om te kijken naar de oppervlakte van de ruimte, welke materialen en meubels er al in de ruimte staan en wat de mogelijkheden zijn. Je kunt akoestische panelen namelijk zowel aan de muur als aan het plafond bevestigen. Je zou als leidraad kunnen aanhouden dat elke ruimte gemiddeld een kwart van het vloeroppervlak aan akoestische panelen nodig heeft. Dan zal je al een heel duidelijk verschil merken.

De voordelen van akoestische wandpanelen

Door akoestische wandpanelen op te hangen in jouw woning kun je zorgen voor een betere akoestiek en minder storende geluiden. Hierdoor creëer je een prettige woonsfeer wat vervolgens ook weer effect heeft op jouw gezondheid. Je kunt je hierdoor namelijk beter concentreren, meer ontspannen en je geniet van meer rust in jouw woning. Dit maakt akoestische wandpanelen ook de perfecte oplossing voor een gehorige kantoorruimte. Omdat de panelen niet alleen invloed hebben op de akoestiek in de ruimte, en de spraak privacy. Maar ook op de gezondheid van de medewerkers. Hierdoor zal je minder ziekteverzuim ervaren en kan personeel zich beter focussen op de werkzaamheden. Dit zorgt ervoor dat mensen minder stress ervaren en beter kunnen functioneren.

Wanneer je ervoor kiest om akoestische panelen aan te schaffen is het belangrijk om dit bij een betrouwbare partij zoals Godu te doen. Dit omdat niet alle akoestische wandpanelen geschikt zijn voor elke ruimte. Daarnaast zijn sommige panelen gevoeliger voor brand. Wanneer je de juiste panelen aanschaft voor de gewenste ruimte, zorgt dat niet alleen voor een betere uitstraling van jouw interieur. Maar ook voor een goede akoestiek en meer rust.

Ook interessant