Gealan voldoet opnieuw aan de eisen van het VinylPlus Product Label

8 juli 2022 Bron: Bouw & Wonen
Gealan voldoet opnieuw aan de eisen van het VinylPlus Product Label
Gealan is gehercertificeerd met het VinylPlus Product Label ‒ het duurzaamheidslabel voor pvc-bouwproducten. Het nieuwe certificaat is geldig tot 2025.

Sinds 2019 is Gealan een gecertificeerde partner van VinylPlus. Het duurzaamheidsinitiatief biedt de Europese pvc-industrie een programma voor vrijwillige verplichting. Op deze manier moet duurzame ontwikkeling binnen de branche gestimuleerd worden om de hiervan afgeleide recyclingdoelstellingen op de lange termijn te realiseren.

Wat is het VinylPlus Product Label? Het duurzaamheidslabel voor bouwproducten van pvc wordt toegekend aan ondernemingen die een uniforme duurzaamheidsstrategie volgen en kunnen aantonen dat hun producten duurzaam worden vervaardigd.

Tot de certificeringscriteria behoren bijvoorbeeld de verantwoorde aankoop van grondstoffen en additieven, de bevordering van gesloten materiaalkringlopen, de inzet van gerecyclede materialen, maatregelen voor het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen, een beoordeling van de effecten van het Gealan-transportsysteem, een duurzame energiestrategie en eisen aan het managementsysteem.

Het nieuwe certificaat is vanaf de succesvolle hercertificering drie jaar geldig; voor Gealan betekent dit tot 2025. Een extern instituut heeft echter in het kader van een jaarlijkse documentcontrole regelmatig inzage in relevante documentatie.

Het VinylPlus Product Label is een bouwsteen van een omvangrijke Gealan-duurzaamheidsstrategie. Al ruim 25 jaar zorgt Gealan voor een aantoonbaar evenwicht tussen het produceren van hoogwaardige kunststof profielen en het zorgvuldig omgaan met het milieu en grondstoffen.

Meer informatie vindt u op We Create The Frame.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo