Ga je verhuizen? Hier zijn 3 handige tips

Bron: Bouw & Wonen
Ga je verhuizen? Hier zijn 3 handige tips
Er gaat niets boven het gevoel je leven in te pakken en op een nieuwe plek opnieuw te beginnen. Plotseling krijg je te maken met nieuwe scholen, banen en buurten en wat dacht je van je spullen van A naar B brengen? Geen wonder dat zoveel mensen verhuizen zo lang mogelijk uitstellen! Maar met een beetje planning en voorbereiding kun je je verhuizing soepeler laten verlopen. Zal alles op de nieuwe plek passen? Hoe krijg je al je spullen daar? Hoe zit het met adreswijzigingen? Hier zijn drie tips om je te helpen verhuizen zonder alle stress:

#1 Begin vroeg en maak een lijst

Ja, hoe eerder je begint met het plannen van je verhuizing, hoe minder stressvol het zal zijn. Maak een lijst van alles wat je moet doen en begin dingen af te strepen terwijl je bezig bent. Dit zal je helpen om georganiseerd te blijven en overal bovenop te zitten. Niets is erger dan je de dag voor je verhuizing realiseren dat je vergeten bent de elektriciteit van je oude appartement op te zeggen. En heb je er bijvoorbeeld al over nagedacht hoe je je eetkamerstoelen gaat vervoeren? Zoveel om over na te denken!

#2 Maak een moodboard

Een leuk interieur bedenken hoeft niet moeilijk te zijn. Soms kan je het al voor je zien. Een warme sfeer, prachtige tinten en de perfecte balans en harmonie. Maar waar begin je? Het lijkt soms simpel, maar wanneer je in de lege ruimte staat wordt je ineens overvallen met keuzes. Wat voor soort bank wil je? Je hebt banken met hoekvorm, loungebanken, twee-zits of drie-zits enzovoort. En dan nog maar eens te denken aan de eetkamer. Wil je een ronde tafel of een rechthoekige tafel, en wat voor eetkamerstoelen wil je daarbij? Zo heb je veel keuzes die je moet maken. Maar geen zorgen, om de keuzestress voor te zijn beginnen we bij het begin: het maken van een moodboard. Het maken van een moodboard is niet alleen leuk, maar ook erg nuttig. We laten ons snel afleiden door losse accessoires en meubels, waardoor we lukraak dingen gaan kopen. Vervolgens kom je erachter dat het niet bij elkaar past. Om dit te voorkomen moet je voordat je begint aan je moodboard erachter komen wat jij mooi vind en welke stijlen er zijn. Wanneer je dat weet kun je beginnen aan je moodboard en zo krijg je snel een beeld van hoe jouw toekomstige interieur eruit zal zien!

#3 Verhuizers inhuren

Het inhuren van verhuizers is zeker een uitgave, maar soms is het de moeite waard om professionals alles voor je te laten regelen. Zij pakken al je spullen inladen ze in de vrachtwagen en vervoeren ze naar je nieuwe plek. Ze hebben ook het nodige materiaal om de klus goed te klaren, zoals steekwagens, spanbanden en dekens. Bovendien kan het inhuren van verhuizers je op de lange termijn geld besparen door schade aan je meubels of andere spullen te voorkomen. Het enige wat jij hoeft te doen is achterover leunen en ontspannen (of in ieder geval minder stress). Gun jezelf dit!

Verhuizen is een enorme klus en het is ook helemaal oké om hulp te vragen aan vrienden of familieleden in plaats van verhuizers. Ze kunnen je helpen inpakken, zware meubels dragen, of je zelfs gewoon gezelschap houden tijdens de lange dagen in de aanloop naar de verhuizing. Het is juist fijn om soms wat extra support en steun te hebben tijdens deze drukke, overvolle dagen!

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo