Feng Shui-geheimen van RAI-gebouw in Milaan onthult

3 februari 2009 Bron: Business Wire
Tijdens haar recentelijke bezoek aan Italië om te spreken op het Congress on Scientific Feng Shui werd Dr. Simona Mainini (zie foto) op zondagochtend live geïnterviewd tijdens Milaans populaire Italiaanse radioshow Laltrolato in de productiestudio van Radio2, gevestigd in het historische RAI-gebouw (Radio Televisione Italiana).

Dr. Mainini, die in Italië werd geboren en als Feng Shui Master consultant werkt in de Verenigde Staten, is gespecialiseerd in het toepassen van Feng Shui in architectuur, wat haar een van ‘s werelds meest bekende deskundigen op dit gebied heeft gemaakt. Ze werd door de presentator van de show, Federico Taddia, en zijn producente, Claudia Ceroni, uitgedaagd om een “spontane analyse” te maken van het beroemde, 80 jaar oude gebouw, dat oorspronkelijk is ontworpen door de beroemde Milanese architect Gio' Ponti in 1929.

Terwijl miljoenen Italianen meeluisterden, verklaarde Mainini dat het gebouw goed is voor het succes van het netwerk en de steun van luisteraars. Volgens Mainini verklaarde dit waarom RAI na al die jaren altijd een plek had gehouden in het hart van het publiek. Als gevolg van de leeftijd van het gebouw verdwijnt echter de oorspronkelijke “sprankeling” van het gebouw waarmee het beroemd werd in de “Golden Years”. Maar het netwerk heeft het gebouw ook uitgebreid met nieuwe kantoren in nieuwe bijgebouwen en dat betekent nieuwe energie waardoor het succes aanhoudt.

Tot slot verklaarde ze dat de “essentiële krachten” van het gebouw creativiteit, succes en beroemdheid zijn, in het bijzonder voor mensen in de entertainmentbranche: “De oriëntatie van het gebouw bepaalt de kwaliteit van een gebouw. Gio' Ponti heeft ontzettend veel geluk gehad, want zonder enige kennis van Feng Shui heeft hij een ‘fortuinlijk’ gebouw ontworpen. Het gebouw had slechts een paar graden opzij hoeven staan, en het netwerk was niet zo succesvol geweest. Dat is het risico van bouwen zonder goede Feng Shui-planning.” De veelbesproken show trekt nog steeds aandacht voor hoe Feng Shui alle gebouwen waarin bedrijven zijn gevestigd, beïnvloedt.

Mainini is bij de media bekend als auteur van het uitvoerige rapport van Canon Europe over het gebruik van de wetenschap Feng Shui bij het “verminderen van kantoorstress en het vergroten van de productiviteit” en vanwege haar advies met betrekking tot de goudaaptentoonstelling van de Los Angeles Zoo. Mainini is gevestigd in Californië en adviseert sterren, zakelijke bestuurders en projectontwikkelaars over de hele wereld.

Kijk op www.FengShuiArch.com om de podcast van het interview te beluisteren.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo