Extra camera's in huis plaatsen

14 december 2022 Bron: Bouw & Wonen
Extra camera's in huis plaatsen
Waarom zou je extra camera’s in huis moeten plaatsen? Hier kun je verschillende redenen voor bedenken, maar de voornaamste reden is veiligheid. Wie wilt er nou niet veilig wonen? Het is inmiddels alweer bijna winter en het is langer donker. Dit is het moment waarop je de warmte gaat opzoeken en bij mensen op bezoek gaat om ze fijne feestdagen te wensen. Dit is de ideale mogelijkheid voor inbrekers je huis binnen te dringen. Ook jij zult (waardevolle) spullen in huis hebben liggen die je liever niet kwijt wil. Bepaal daarom hoe je je woning wilt beveiligen en vind je camera’s bij Sitcon. Wil je meer weten over het beveiligen van je woning? In dit artikel lees je hier meer over.

Waarom camera’s in huis installeren?

Elke keer wanneer je het huis verlaat, bestaat er een kans dat er een inbraak wordt gepleegd. Om dit te voorkomen, is het handig beveiligingscamera's in huis te hebben. Er zijn drie typen beveiligingscamera's, namelijk: draadloze camera, bekabelde camera en hybride camera. Door camera’s binnens- en buitenshuis te plaatsen, schrik je de inbrekers af. Het is dan wel belangrijk dat je de camera’s installeert op plekken die goed zichtbaar zijn voor inbrekers. Zij zien de camera’s en zullen wel twee keer nadenken voor je huis proberen binnen te dringen. Daarnaast, mocht er in inbraak zijn plaatsgevonden, kun je de beelden terug kijken om erachter te komen wie er heeft geprobeerd in te breken en wat er precies is meegenomen. De informatie verkregen uit de beelden, kan je helpen aangifte te doen bij de politie. En door het installeren van beveiligingscamera's creëer je een veilige omgeving voor jezelf en anderen.

Wat kan ik verder doen?

Naast de beveiligingscamera’s in huis te laten installeren, is het aan te raden zelf ook maatregelen te treffen om het de inbrekers niet gemakkelijk te maken. Dit begint bij het goed sluiten van de deuren en ramen wanneer je je woning verlaat. Hiervoor zul je moeten beschikken over stevige cilindersloten. Verder, zorg ervoor dat rondom je huis goed verlicht is. Ook dit schrikt inbrekers af, doordat de kans groter is dat anderen hen zullen zien. Het is daarbij handig buitenshuis geen dichte hoeken en gaten te creëren, want hier kunnen de inbrekers gemakkelijk verstoppen zodra mensen langs het huis lopen.

Kortom, het plaatsen van extra camera’s is aan te raden om inbrekers af te schrikken. Hiermee wordt inbraak in huis voorkomen. Neem zelf ook maatregelen om het de inbrekers niet gemakkelijk te maken.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo