Eerste 100% UV-uitgeharde houtcoating verkort droogtijd aanzienlijk

15 oktober 2020 Bron: AkzoNobel
Eerste 100% UV-uitgeharde houtcoating verkort droogtijd aanzienlijk
Fabrikanten van kozijnen kunnen hun productieproces nu efficiŽnter en duurzamer maken met een nieuwe sneldrogende coating van AkzoNobel. De RUBBOL 100% UV-uitgeharde houtcoating voor exterieur gebruik van Sikkens is de eerste in zijn soort. Door tot 16 uur in droogtijd te verkorten kan met dit coatingsysteem aanzienlijk worden bespaard op productietijd en energiekosten, terwijl het tegelijkertijd uitstekende prestaties levert. De productlijn produceert geen uitstoot en er hoeft niet te worden gemengd, waardoor het productieproces duurzamer is, een belangrijke factor voor veel van onze grote klanten.

"We weten dat de voordelen van de overgang naar een UV-productlijn duidelijk moeten zijn omdat het voor veel van onze klanten weliswaar een aantrekkelijk vooruitzicht is, maar ook een grote investering betekent", zegt Simon Parker, directeur van AkzoNobels Industrial Coatings business. "Onze 100% UV RUBBOL range van producten levert een aanzienlijke kostenbesparing op, in combinatie met uitstekende prestaties. Er is dus nog nooit een beter moment geweest om de overstap te maken".

Het coatingsysteem bestaat uit een plamuur, grondverf en aflak voor houten kozijnen en een aflak voor PVC-kozijnen. Ondanks het snellere verwerkingsproces blijven de producten voldoen aan de hoge normen van het Sikkens-merk - ze bieden een zeer goede hechting, een uitstekende duurzaamheid en leveren uitmuntende technische prestaties.

Het nieuwe 100% UV-assortiment maakt deel uit van AkzoNobels wereldwijde verweringsprogramma. Met verweringstestlocaties in Europa, Noord-Amerika en AziŽ-Pacific kan AkzoNobel meer dan 200.000 monsters in verschillende klimaatomstandigheden evalueren en hun duurzaamheid op lange termijn monitoren.

Meer informatie is te vinden via deze link.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo