Kachels & open haarden

Een winterproof interieur

Een winterproof interieur
De behoefte om een warm, sfeervol interieur te creëren, neemt tijdens de winter alleen maar toe. Kalfire, Nederlands producent van hoogwaardige gas- en houthaarden, brengt tijdens deze donkere dagen sfeer en gezelligheid naar binnen dankzij de nieuwe serie gashaarden. De haard is vaak het middelpunt van de woonkamer. Daarom is het design ervan een belangrijke eigenschap. Een ontwerp waardoor je het vuur in de woonkamer op de puurste en fraaiste manier kunt ervaren: dat is waar haardenproducent Kalfire voor staat. De vier nieuwe Gas Prestige (GP) haarden voegen meer beleving toe aan het interieur dankzij hun uitzonderlijke formaten en de grote ontwerpvrijheid.

Prestigieuze touch voor het interieur

De tunnelhaarden van Kalfire hebben een unieke uitvoering. Het vuur is vanaf beide kanten te aanschouwen en biedt de mogelijkheid om de houtstammen aan twee kanten te laten branden. De tunnelhaard, ook wel doorkijkhaard genoemd, is perfect te integreren in het interieur. De nieuwste modellen uit de tunnelserie zijn de GP110/59T en GP110/79T.

De vergrote glasmaten in de twee nieuwe tunnelvarianten creëren een unieke designhaard in zijn formaat, waarbij vanuit elke hoek van de kamer zicht op het vuur is. De prestige haarden beschikken daarnaast over een brandersysteem waarbij het vuur uit de stammen komt. Dit resulteert in een vuurbeleving die nauwelijks van echt houtvuur te onderscheiden is.

De nieuwste roomdividers van Kalfire

Om de hoek

Het voordeel van een haard als roomdivider is dat je gemakkelijk grote(re) ruimtes vlot kan indelen. Ook biedt het de mogelijkheid te genieten van het vlammenspel vanuit alle mogelijke hoeken. De nieuwste roomdividers van Kalfire, GP115/75R en GP115/55R, zijn bovendien voorzien met drie verschillende ‘om de hoek’ opties. Naast de standaard achterwand bestaat nu ook de optie tussen een achter- én zijwand (links of rechts). Hiermee wordt het mogelijk om de haard op een hoek te laten uitsteken, bijvoorbeeld in kamers met een L-vormig oppervlak. De vernieuwde optie creëert daardoor een maximale beleving vanuit meerdere hoeken in de ruimte. Daardoor biedt Kalfire nog meer ontwerpvrijheid, maar ook meer designmogelijkheden.

De nieuwe haarden bieden bovendien de mogelijkheid tot koppeling met domotica. Daardoor zorgt Kalfire voor het gemak waar we in het dagelijks leven aan gewend zijn. Afhankelijk van het systeem kan de haard via domotica aan, uit of hoger/lager worden gezet.

“Het vlambeeld van de nieuwe serie gashaarden is gemaakt naar voorbeeld uit de natuur, waardoor men het vuur op de puurste manier kan ervaren”, zegt Beijko van Melick CEO Kalfire. “’Kalfire wil mensen verbinden, met zichzelf. Met elkaar. Met duurzaam vuur. Daarom werken we dagdagelijks met veel toewijding aan innovatieve, duurzame oplossingen én mooie designs om onze missie waar te maken.”


De nieuwe haarden van Kalfire werden reeds erkend met een Iconic Award voor innovatief interieur. Vanaf heden zijn de modellen uit de nieuwe serie beschikbaar bij het vertrouwde netwerk van dealers.

Ook interessant