Een make-over van je tuin? Een uittrekbaar windscherm bestellen!

29 juni 2021 Bron: Bouw & Wonen
Een make-over van je tuin? Een uittrekbaar windscherm bestellen!
Foto: terras-windscherm.nl
Is het tijd voor een make-over van je tuin? Het wordt al een stuk warmer en als het goed is heb je al wat voorbereidend werk gedaan in de lente. Als je merkt dat je al een stuk vaker buiten zit, maar je er nog niet helemaal optimaal bijzit, is het handig om een make-over te doen. Met een aantal dingen kun je dit namelijk makkelijk bewerkstelligen! Je hoeft echt niet alle planten te vervangen of je tuin opnieuw aan te leggen. Hieronder lees je wat tips om je tuin een make-over te geven.

Een goed zitgedeelte

Een leuke manier om je tuin wat meer schwung te geven, is door een lekker zitje te creŽren. Het is heel comfortabel om in de tuin goed te kunnen zitten als je wilt genieten. Wat je tegenwoordig heel vaak ziet zijn de tuinsets of loungesets. Deze zijn bijna niet aan te slepen en ze worden ook steeds mooier! Het is een perfecte manier om snel resultaat op je terras te zien. De sets zien er strak en modern uit en je kunt er gezellige kussens op doen om het geheel af te maken.

Ben je van plan om veel te borrelen buiten? Dan is een goede salontafel ook een idee. Zo heb je voldoende ruimte voor alle hapjes en drankjes. En kun je ook overwegen om hier lekker relaxed te ontbijten!

Spiegels en potten

Het klinkt misschien heel gek, maar met spiegels kun je de tuin enorm opleuken en maakt het je tuin ook nog eens groter. Hang een spiegel aan de schuur bijvoorbeeld of aan de schutting. Het wordt gelijk een stuk knusser, maar ook geeft het een ruimtelijk effect!

Daarnaast kun je ook een aantal leuke potten met planten neerzetten. Je hoeft dan verder niks aan de planten in de tuin te doen, maar je vrolijkt wel je terras op met een aantal leuke items.

Uittrekbaar windscherm

Met een uittrekbaar windscherm creŽer je een oase in je tuin. Zo kun je namelijk al vroeg in het seizoen genieten van het weer! Waar je buren nog even moeten wachten, lig jij al in je hemdje in de tuin te genieten van de zon. Een uittrekbaar windscherm is heel makkelijk in gebruik. Je hoeft deze alleen maar ergens op te hangen of neer te zetten en uit te trekken zodra de wind opsteekt. Dit is heel handig als je een winderig balkon hebt of een tuin aan het water bijvoorbeeld.

Werk met kleur

Kleur kan zoveel doen, niet alleen voor een interieur, maar ook voor het exterieur. Vaak zie je grijze tinten of wat groen, maar je kunt het natuurlijk veel bonter maken! Werk met gekleurde kussentjes bijvoorbeeld of wat dacht je van een likje verf op de schuur? Het voordeel van verf is dat je het zo weer over kunt schilderen als je het niks vindt. De schuur ziet er vaak ook saai uit, dus het kan echt geen kwaad om hier eens naar te kijken!

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo