Decoratie

Een illustrators guide voor een inspirerend thuiskantoor

Een illustrators guide voor een inspirerend thuiskantoor
Working hard of hardly working? Die vraag stellen we onszelf allemaal weleens. En wanneer je vanuit huis werkt, kan het nog lastiger zijn om gemotiveerd te blijven. Dat is iets waar illustrator Josh McKenna alles van weet. Daarom heeft hij zijn thuiskantoor zo ingericht dat de ruimte hem motiveert en zijn creativiteit stimuleert. Hoe precies? Het is levendig, kleurrijk en gezellig. Net als de feel-good illustraties waar hij om bekend staat. Hier delen we zijn tips voor het stylen van een thuiskantoor op niveau.

Een illustrators guide voor een inspirerend thuiskantoor
  • Hou je bureau ALTIJD schoon, zo blijf je georganiseerd. Met planken en opbergitems hou je de rommel onder controle. Wanneer alles een eigen plek heeft is het namelijk veel makkelijker om dingen als je laptop of een inspirerend boek te vinden. Een opgeruimde kamer = een opgeruimde geest.
  • Voor schitterende ideeën heb je goede verlichting nodig. Het helpt je beter te concentreren, maakt je ogen minder snel moe en geeft je ruimte een inspirerende update. Ga voor een staande lamp die deels boven je hoofd hangt en zet een kleinere tafellamp op je bureau, zodat je al je kleine items duidelijk kunt zien.
  • Je werkruimte zou zowel comfortabel als uitnodigend moeten zijn. Leg een knus kussen op je stoel en ga niet te ver van de bank af zitten. Wanneer je even niet meer aan je bureau wil zitten, is de bank een ideaal incidenteel kantoor. Een paar van mijn beste ideeën heb ik gekregen terwijl ik op een knus tapijt lag.
  • Style de ruimte af met kleurrijke kunst en posters aan de muur. Ze voegen persoonlijkheid en karakter toe, en kunnen je zelfs inspireren tijdens het werken. Planten creëren een gevoel van kalmte, maken je geest leeg en geven je frisse motivatie.
  • Maak het je eigen. Een persoonlijke touch maakt van je huis een thuis, en helpt je bij het relaxen. Ik hou graag mijn speelgoedauto's, inspirerende vazen en retro objecten in de buurt. En natuurlijk een grote mok voor mijn zeer geliefde ochtendkoffie!

Een illustrators guide voor een inspirerend thuiskantoor

Ook interessant