EcoPuur zorgt voor milieuvriendelijke Belgische primeur met Hydraloop

  BE   13 september 2019 Bron: Wavemakers
EcoPuur zorgt voor milieuvriendelijke Belgische primeur met Hydraloop
EcoPuur lanceert in België het gloednieuwe en extreem performante waterrecyclagesysteem Hydraloop. Met de installatie van dit eerste volautomatische waterzuiveringssysteem in een residentiële woning heeft de aannemer, gespecialiseerd in duurzame water- en energietechnieken, alweer een milieuvriendelijke primeur te pakken. De Hydraloop vangt al het water op uit douche, bad en het spoelwater van de wasmachine en zuivert dit voor hergebruik voor toilet, wasmachine en tuin. De voordelen: tot 85% van het huishoudelijk water wordt gerecycleerd, er wordt geen drinkwater verspild, de waterfactuur daalt, het systeem is onderhoudsarm én betaalt zichzelf binnen 5 à 7 jaar terug.

Enkele cijfers

Wereldwijd verspillen we jaarlijks 57.487.500 miljoen liter leidingwater. De Vlaming verbruikt gemiddeld 114 liter water per dag. 61 liter of 54 % daarvan verbruiken we in de douche, op het toilet en met de wasmachine. Door de installatie van het waterrecyclagesysteem Hydraloop kan tot 85% van het huishoudelijk afvalwater gerecycleerd worden en opnieuw gebruikt worden voor toilet, wasmachine, tuin en zwembad. Dagelijks beschikt men zo over 63 liter gerecycleerd water per persoon.


Waterproblematiek

Joris Haems, directeur EcoPuur: “Door de klimaatopwarming wordt drinkbaar water schaarser dan ooit. In België staan we op de alarmerende 23ste plaats van 164 landen in de lijst voor de categorie ‘hoge waterschaarste’. We moeten dus bewuster met ons waterverbruik omgaan en zoeken naar alternatieven om water op een duurzame en veilige manier te hergebruiken. De Hydraloop biedt hier alvast een oplossing. Je recycleert tot 85% van het grijze afvalwater waardoor je het toestel binnen de vijf à zeven jaar terugverdient.”

Voor wie?

De Hydraloop is interessant in nieuwbouwprojecten, zeker wanneer er geen mogelijkheid is tot een (grote) regenwaterput in bijvoorbeeld appartementen of rijwoningen in een stedelijke omgeving. Bij renovatieprojecten kan de Hydraloop geïnstalleerd worden bij erg grondige renovaties waar de leidingen toch opnieuw gelegd worden. Ook voor tertiaire gebouwen waar er een groot verbruik is aan sanitair water (in sportcomplexen, rusthuizen e.d.) kan de installatie veel voordelen bieden.

Joris Haems, directeur EcoPuur - Arthur Valkieser, CEO Hydraloop

Klik hier voor meer informatie over de Hydraloop.

Kostprijs Hydraloop: 3.500 euro (excl. BTW). Plaatsingskost afhankelijk van verschillende parameters.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo