Meubelen

Duurzaam woondesign om gezellig te cocoonen

Duurzaam woondesign om gezellig te cocoonen
Klaar om je woning 'cocoon-proof' te maken? Design in Box toont hoe je dit najaar twee cozy looks kan creëren met tijdloze meubels. Zowel in de vernieuwde Japandi stijl maar ook in een licht Scandinavisch interieur, komen deze essentiële woonitems helemaal tot hun recht. Bovendien kan je generaties lang genieten van dit duurzaam design want elk meubelonderdeel is vervangbaar.

Knus het najaar in met Design in Box: japandi 2.0 of pastel paradijs

Japandi krijgt een warmer jasje

Al sinds 2020 is Japandi een gigantische interieurhit. Geen toeval want de rustgevende, serene sfeer die deze minimalistische woonstijl creëert, biedt het perfecte tegengif voor ons drukke leven. In een wereld vol prikkels is er niets fijner dan thuiskomen in een functionele, geordende ruimte waar overbodige spullen worden geëlimineerd.

Japandi anno 2023 staat nog steeds voor heldere ruimtes, een zacht kleurenpalet en natuurlijke materialen maar de woonstijl is het afgelopen jaar toch ietwat geëvolueerd.

“We zien de laatste maanden dat Japandi een warmere uitstraling heeft gekregen. Zo integreert men meer en meer donkere houtsoorten zoals walnoot of zwart gebeitst hout. We merken ook dat blanke houtsoorten vaker plaatsmaken voor de donkere elegantie van notelaar. De zichtbare nerven en natuurlijke schakeringen geven je interieur meteen dat luxe gevoel”, legt interieurstyliste Moniek Visser uit.


Knus het najaar in met Design in Box: japandi 2.0 of pastel paradijs

Japandi: hype of blijvertje?

Door de zorgvuldige selectie van natuurlijke, kwalitatieve materialen - zoals hout, rotan, bamboe en linnen - legt Japandi de focus op duurzaamheid.

“Met hoogwaardige designproducten in warme, neutrale en aardse tinten creëer je een tijdloze look die jarenlang meegaat. Japandi is dan ook geen vergankelijke trend”, vertelt Moniek Visser.


Scandinavische subtiliteit: licht canvas met vleugje pastel

Net als Japandi ligt de kracht van Scandinavisch design in zijn eenvoud en minimalistische uitstraling. Dit maakt dat beide woonstijlen zo dicht bij elkaar aanleunen. Tegenover Japandi kenmerkt een Scandinavisch interieur zich eerder door het gebruik van witte tinten, lichte houtsoorten en zachte pastels. Maar ook hier geldt: "less is more".

Knus het najaar in met Design in Box: japandi 2.0 of pastel paradijs

“Als je de Scandinavische stijl wil integreren in je woning, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je niet te veel rommeltjes hebt staan overal. Spullen kan je best opbergen in mooie neutrale opbergdozen of manden. En als je kiest voor wat lichte pasteltinten binnen deze stijl, zorg je best dat je dit subtiel toevoegt. Dit zorgt voor balans en rust in het interieur", aldus interieurstyliste Moniek Visser.


Knus het najaar in met Design in Box: japandi 2.0 of pastel paradijs

Knus het najaar in met Design in Box: japandi 2.0 of pastel paradijs
Elk Design in Box meubel is (de)monteerbaar waardoor het compact en efficiënt naar jou kan verstuurd worden (lees: beperkte CO2-uitstoot) en je elk onderdeel op termijn kan vervangen (lees: lange levenscyclus)!

Ook interessant