Duurzaam bouwen, denk aluminium

12 augustus 2022 Bron: Sapa
Duurzaam bouwen, denk aluminium
Als leverancier maakt SAPA voortdurend doordachte keuzes in alle stadia van de toeleveringsketen - van ontwerp, materialen, verpakking en transport tot en met het eindproduct. Maar het belangrijkste is dat SAPA ramen, deuren en schuifsystemen ontwikkelt die lange tijd kunnen worden gebruikt.

Eerlijke materialen

Bouwen met een visie betekent de toekomst ernstig nemen en rekening houden met het feit dat onze grondstoffen en hulpbronnen eindig zijn. Wij zijn er absoluut van overtuigd dat stadsontwikkeling en bouwen in het algemeen in de nabije toekomst enkel nog mogelijk wordt door het duurzaam hergebruik van materialen.

Bij SAPA gebruiken wij enkel aluminium van Hydro voor het maken van onze ramen, deuren en schuiframen. Het omsmelten van aluminium voor hergebruik gebruikt slechts 5% van de energie die nodig is voor de primaire aluminiumproductie. Dus hoe hoger de gerecyclede inhoud van schroot, hoe beter het is voor onze steden en het milieu. Door gebruik te maken van hernieuwbare energie en moderne technologie, kan Hydro schoner aluminium produceren dan ooit tevoren.

Wist je dat

De productie van 1 kilo aluminium een lagere CO2 uitstoot heeft dan de productie van 1 jeansbroek?

Alle profielen van SAPA worden gemaakt uit Hydro CIRCAL -aluminium, ťťn van de meest duurzame aluminiumlegering op de wereldmarkt en exclusief verkrijgbaar via SAPA.

Duurzaam wonen. Denk aluminium - Sapa

Duurzaam bouwen, denk aluminium

Hydro CIRCAL 75R is aluminium van topkwaliteit, gemaakt met minimaal 75% gerecycled aluminium aan het einde van zijn levenscyclus (post-consumer schroot), zoals gevels en ramen die uit gebouwen zijn gedemonteerd en volledig gerecycled.

Het heeft een CO2-voetafdruk die tot de laagste ter wereld behoort: 2,3 kg of minder CO2 per kilo aluminium. Dat is 84% minder dan het wereldwijde gemiddelde voor primaire winning.

Producten ontwikkeld voor elk klimaat

De gevel vormt immers onze eerste bescherming tegen omgevings-en fysieke blootstelling. Ramen, deuren en gevels maken deel uit van de bouwschil en spelen een belangrijke rol bij het bepalen van de energie-efficiŽntie van een woning. Tegelijk zijn ramen en deuren, naast de andere elementen in de gevel, de elegante onderdelen die de unieke architectonische esthetiek van het gebouw mee bepalen. Ze geven elke woning karakter en een eigen uitstraling. Tegelijkertijd spelen ze een cruciale rol bij de energieprestaties en de interne functies van het gebouw.

Lokale productie en kwaliteit

Bij duurzaamheid gaat het erom in ťťn keer goed te bouwen. Dit vereist vakkennis en vaardigheden in de uitvoering. Wij werken daarom samen met erkende vakmannen in onze regio, en richten ons samen op het leveren van een duurzaam product met een lange levensduur. Kiezen voor een SAPA-vakman is daarom een slimme zet! Kijk op www.sapa.be en vind met een enkele muisklik een erkende vakspecialist bij jou in de buurt.

Duurzaam wonen. Denk aluminium - Sapa

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo