Vloerbekleding

Dit zijn de 3 beste vloeren voor vloerverwarming

Dit zijn de 3 beste vloeren voor vloerverwarming
Hoewel we momenteel nog hopen op wat warme dagen, is de herfst dichterbij dan je verwacht. Over een maand is het echt alweer tijd om de fleecedekens en de warme sokken erbij te pakken. Ten minste, als je geen vloerverwarming hebt. Vloerverwarming is niet alleen energiezuinig en dus goed voor je energierekening, het is ook nog eens ontzettend fijn wanneer je uit je bed of de douche stapt of graag op blote voeten door het huis loopt. Nu is natuurlijk de vraag, onder welke type vloeren kun je het beste vloerverwarming leggen? We geven je graag wat opties.

Een verwarmde gietvloer

Een gietvloer is ideaal om vloerverwarming onder te leggen. Doordat deze geen naden bevat, geleidt dit type vloer de warmte van de vloerverwarming geweldig. Daarnaast heeft een gietvloer een lage warmteweerstand, waardoor de vloer snel warm wordt. Op deze manier hoef je de verwarming niet hoog op te stoken, omdat de warmte zich goed verspreidt. Daarnaast is deze combinatie ideaal wanneer je een strak interieur wilt, omdat je nergens radiatoren hoeft te plaatsen en de vloer op zich al heel strak oogt. Vraag bij de specialist om alle opties over de gietvloer woning, zodat je direct alles in één keer kunt regelen.

Stenen tegels

Tegels zijn ideaal wanneer je graag vloerverwarming in huis hebt. Hoewel tegels misschien kil lijken, kunnen ze heel makkelijk aangenaam verwarmd worden. Vooral keramische tegels zijn perfect omdat deze de warmte goed vasthouden. Let wel op dat je met speciale tegellijm werkt die hittebestendig is. Daarnaast zal je met speciale uitzetvoegen moeten werken, omdat veel materialen uitzetten en krimpen door het verschil in temperaturen. Zo voorkom je schade aan de tegels.

De pvc-vloer

Pvc vloeren worden steeds populairder, omdat ze op ontzettend veel manieren ingezet kunnen worden. Niet alleen zijn deze makkelijk zelf te leggen, zijn de kosten laag en kun je ze in allerlei dessins vinden, ook kan vloerverwarming goed gecombineerd worden met pvc. Doordat dit type vloer relatief dun is, komt de warmte van de vloerverwarming er gemakkelijk doorheen. Hierdoor hoef je dus niet lang te wachten voordat de kamer een aangename temperatuur heeft. Ook is er geen speciale ondervloer nodig bij pvc, wat nog een extra voordeel is.

Ook interessant