De voordelen van een verhuisbedrijf inschakelen

15 februari 2022 Bron: Bouw & Wonen
De voordelen van een verhuisbedrijf inschakelen
Verhuizen is voor velen een stressvolle periode: er moet ontzettend veel geregeld worden. Een verhuisbedrijf neemt veel zorgen uit handen: ze helpen met inpakken, het (de)monteren van meubels en vervoeren je inboedel veilig naar de nieuwe woning. Zo heb jij de ruimte om je te focussen op andere zaken de geregeld moeten worden. Benieuwd naar alle voordelen van een verhuisbedrijf? Lees dan snel verder!

Waarom een verhuisbedrijf inschakelen?

Dat verhuizen een stressvolle gebeurtenis is, hebben we al benoemd. Op Vsnm.nl lees je alles over woningontruiming en verhuizen, inclusief handige tips en een overzicht van alle kosten.

Wanneer je gaat verhuizen moeten er veel dingen geregeld worden: en dan hebben we het over meer dan alleen over de verhuizing zelf. Je moet je verzekeringen regelen, gas/water/elektriciteit, internet/tv/bellen en wanneer je verhuist naar een andere plaats of wijk ook een huisarts, tandarts, apotheek, school voor de kinderen, inschrijving bij de gemeente… En ondertussen ben je ook nog druk aan het klussen! Of je nu wel of geen verhuisbedrijf inschakelt, maak altijd gebruik van de grote verhuizing checklist: hierin komen alle zaken die je moet regelen voorbij!

Een verhuisbedrijf zorgt ervoor dat de verhuisdag snel en soepel verloopt. De inboedel wordt veilig overgebracht naar je nieuwe woning zonder al te grote problemen. Ze beschikken over de juiste kennis en materiaal zoals een verhuiswagen of verhuislift. Daarnaast zijn verhuizers ook inzetbaar voor extra diensten zoals hulp bij inpakken, het (de)monteren van meubels en het bezemschoon opleveren van je oude woning.

De voordelen van een verhuisbedrijf inschakelen

Verhuisbedrijf inschakelen: de voordelen!

Een verhuisbedrijf inschakelen heeft ontzettend veel voordelen: lees snel verder!

- Zorgeloos verhuizen
Een verhuisbedrijf helpt met het inpakken van de inboedel en het demonteren van de meubels. Vervolgens pakken de verhuizers de verhuiswagen in en zorgen zij dat je inboedel veilig wordt vervoerd naar je nieuwe woning. Wanneer je verhuist met een verhuisbedrijf, is je inboedel verzekerd tegen de schade die tijdens het verhuizen ontstaat. Aangekomen bij de nieuwe woning, laden de verhuizers de verhuiswagen uit en zorgen zij ervoor dat alle meubels en dozen op de juiste plek komen te staan.

- Ervaren en vakkundige verhuizers
Wanneer je een verhuisbedrijf inschakelt, beschikken de verhuizers over de juiste kennis en ervaring om de verhuizing zo goed mogelijk te laten verlopen. Ze weten precies hoe ze moeten omgaan met de meubels, wat de meest efficiënte manier is voor het inpakken van dozen en weten hoe zij je inboedel moeten beschermen tegen beschadigingen.

- Ze beschikken over de juiste materialen
Bij een verhuizing is een verhuiswagen essentieel. Het grote voordeel van een verhuisbedrijf is dat zij beschikken over een wagenpark waardoor er voor ieder type verhuizing een geschikte verhuiswagen beschikbaar is. Wanneer je gaat verhuizen van of naar een appartement, is een verhuislift erg handig. Ook deze is bij een verhuisbedrijf beschikbaar. Tot slot heeft een verhuisbedrijf ook verhuisdekens, dozen en plakband waardoor je deze zelf niet hoeft aan te schaffen.

Extra diensten

Een verhuisbedrijf biedt nog vele extra diensten om nog meer werk uit handen te nemen.
 • Inpakservice: het in- en uitpakken van de inboedel.
 • Montageservice: het demonteren en monteren van de meubels.
 • Inboedelopslag: wanneer niet de gehele inboedel mee verhuist kan worden.
 • Piano, wasmachine en kunst verhuizen: dit vereist een speciale aanpak en nog meer voorzichtigheid.
 • Klusservice: kleine klussen in de oude woning, denk hierbij aan het dichten van gaten in de muren, het verwijderen van de vloer of het herstellen van schilderwerk.
 • Schoonmaakwerkzaamheden: een verhuisbedrijf zorgt ervoor dat je oude woning bezemschoon wordt opgeleverd.

Wil je geen verhuisbedrijf inschakelen maar toch zo zorgeloos mogelijk verhuizen? Lees dan de 8 tips voor een zorgeloze verhuizing!

De voordelen van een verhuisbedrijf inschakelen

Wat kost een verhuisbedrijf?

Het gemiddelde uurtarief van verhuizers ligt tussen de €30,- en €50,-. Gemiddeld betaal je voor een verhuizing tussen de €700,- en €800,-. De kosten voor het inschakelen van een verhuisbedrijf zijn afhankelijk van verschillende factoren.

De omvang van de verhuizing speelt hierbij een grote rol, want dit bepaalt de grootte van de verhuiswagen en het aantal verhuizers. Daarnaast wordt de prijs beïnvloed door de extra diensten waar je gebruik van maakt, bijvoorbeeld de montageservice en inpakservice. Ook de voorrijkosten bepalen de totale kosten, deze liggen vaak tussen de €45,- en €60,-.

In de meeste gevallen zijn verhuiskosten niet aftrekbaar bij de Belastingdienst. Wanneer je verhuist naar een koopwoning zijn er wel een aantal kosten die je mag aftrekken. Op Belastingdienst.nl lees je precies welke kosten aftrekbaar zijn en op welke manier.

Het inschakelen van een verhuisbedrijf zorgt voor een zorgeloze en snelle verhuizing. Ze nemen veel werk uit handen waardoor jij je kunt focussen op andere zaken. Wanneer je de woning ook moet ontruimen, is een ontruimingsbedrijf een uitkomst. Een ontruimingsbedrijf zorgt ervoor dat de woningontruiming zonder stress verloopt.

Lees ook:

 • Bouw & Wonen Partners:
 • Recticel
 • Wienerberger
 • Credishop
 • Loxone
 • bouwinfo