Decoratie

De voordelen van een duo rolgordijn

De voordelen van een duo rolgordijn
foto: Topjaloezieen.nl
Niets is zo moeilijk als het kiezen van de juiste raamdecoratie. Kies je voor klassieke gordijnen die veel warmte uitstralen, goed kunnen verduisteren en klank absorberen? Of hou je meer van het strakke uitzicht van jaloezieën? Maar die kunnen dan weer wat kil aanvoelen. Een gulden middenweg die je kan overwegen is een duo rolgordijn.

Wat is het?

Een duo rolgordijn op maat is een rolgordijn, dat eigenlijk dubbel voor je raam hangt. Het heeft horizontale stroken met afwisselend transparante en ondoorzichtige stof. Door deze op een bepaalde manier te positioneren, kan je er dus net wel of net niet doorheen kijken. Dit geeft de flexibiliteit van een jaloezie, waar je ook kan spelen met de lichtinval en doorkijk. Door het gebruik van stof geeft het anderzijds het warme gevoel van echte gordijnen.

Stijl

Door de keuze van de stof kan een duo rolgordijn in eender welke woning gebruikt worden. Het past bij een klassieke stijl, modern of landelijk. Alles kan door te spelen met de kleur of textuur van de stof. Door te kiezen voor een licht doorlatende stof is het zeker bruikbaar in de woonkamer of het kantoor. Zo kunt u het felste zonlicht weren, maar toch nog voldoende licht binnenlaten. Voor de slaapkamer kies je wellicht beter voor een verduisterende stof. Dat zal de slaapkwaliteit meer ten goede komen.

Voordelen

De voordelen van een duo gordijn ten opzichte van klassieke gordijnen zijn gemakkelijk te herkennen:
  • Door ervoor te zorgen dat de dunnere en dikkere banen van de gordijnen precies tegenover mekaar vallen, kunt u het meeste licht tegenhouden. Door net de meest licht doorlatende banen tegenover mekaar te plaatsen hou je minder licht tegen en kan er meer zonlicht binnen. Zo controleer je gemakkelijk de lichtinval naar eigen behoefte.
  • Op dezelfde manier als hierboven beschreven kan je de inkijk beperken of toelaten. Zo controleer je de privacy en ook hoe goed je zelf naar buiten kunt kijken.
  • Veel keuze in stoffen en kleuren laat toe om een rolgordijn te kiezen dat past bij de stijl van je huis en jouw eigen smaak.
  • De bediening is heel eenvoudig.
  • Het is gemakkelijk te monteren, zowel op de muur of het kozijn als aan het plafond.
  • Tenslotte is een duo gordijn voordelig en beschikbaar voor ieders portemonnee.

Ook interessant