Woonleningen

De voor- en nadelen van een overbruggingskrediet

De voor- en nadelen van een overbruggingskrediet
Je hebt je droomwoning gevonden en wil die niet door je handen laten glippen. Maar je huidige woning is nog niet verkocht. Met een overbruggingskrediet bezorg je jezelf het nodige budget om je nieuwe woning te kopen en de tijd om je bestaande woning tegen de juiste prijs te verkopen. Ken je ook de andere voordelen van een overbruggingskrediet? En zijn er ook nadelen aan verbonden?

Welke andere voordelen biedt een overbruggingskrediet je?

  • Je kiest de looptijd die jij wil. Bij veel banken is die beperkt tot zes maanden, via een onafhankelijk kredietmakelaar kan je tot 24 maanden gaan. Het spreekt voor zich dat een looptijd van 24 maanden je veel meer gemoedsrust bezorgt dan een termijn van zes maanden …
  • Je betaalt enkel rente af. Wanneer je huis verkocht is, betaal je het kapitaal van het overbruggingskrediet terug.
  • Een onafhankelijk kredietmakelaar gaat voor jou op zoek naar het overbruggingskrediet dat het best bij jouw situatie past en het voordeligst is qua rentevoet en voorwaarden.
  • Je kan de aankoop van je nieuwe woning regelen en binnenkort mogelijk al verhuizen. Je hoeft dus geen schrik te hebben dat iemand anders met jouw droomhuis aan de haal gaat.
  • Je kan een overbruggingskrediet afsluiten ongeacht je sociale statuut, dus zowel als particulier als zelfstandige.

Zijn er ook nadelen aan een overbruggingskrediet?

Niet zoveel. Ze wegen alleszins niet op tegen de voordelen ervan. Waarover hebben we het?
  • De rentevoet van een overbruggingskrediet ligt meestal iets hoger dan bij een gewone hypotheeklening.
  • Let op voor een te korte looptijd: een termijn van zes maanden brengt je immers al snel in de problemen als je huidige woning niet snel verkocht raakt.
  • Meestal zal een kredietverstrekker je enkel een overbruggingskrediet toestaan als je bij diezelfde instelling ook de lening voor je nieuwe woning genomen hebt. Je kan dus niet zomaar vrij kiezen bij welke bank je een overbruggingskrediet aangaat.

Wil je graag een overbruggingskrediet? Maak dan meteen zelf de simulatie.

Heb je info nodig op maat van jouw persoonlijke situatie? Maak dan een afspraak met een onafhankelijk kredietmakelaar in jouw buurt.

Ook interessant