De beste lampen voor in jouw huis

15 juni 2023 Bron: Bouw & Wonen
De beste lampen voor in jouw huis
Verlichting in huis is essentieel en het is voornamelijk functioneel, maar ook zorgt het voor meer sfeer in huis. Je kunt er namelijk voor kiezen om felle verlichting te gebruiken in de werkkamer, maar in de woonkamer of slaapkamer dimverlichting voor de sfeer. Er zijn genoeg mogelijkheden en in deze blog lees je precies welke lampen handig zijn voor in jouw huis.

#1. Hanglamp

Met een hanglamp creŽer je direct een eyecatcher voor in de eetkamer. Kies een prachtige grote lamp boven de eettafel en op die manier heb je genoeg licht, maar zorg je er ook voor dat de eetkamer een sfeervol en uniek geheel wordt. Hierbij is het ook interessant om te kijken naar dimverlichting. Hierdoor kun je het in de avond wat gezelliger maken wanneer je lang aan het natafelen bent met vrienden of familie.

#2. Led spots

Wanneer we het hebben over verlichting denk je wellicht al snel aan de woonkamer of slaapkamer, maar we mogen natuurlijk de badkamer niet vergeten! Hier ben je namelijk veel te vinden. We maken ons in de ochtend klaar en eindigen de dag hier ook altijd. Kies er daarom voor om in de badkamer led spots te plaatsen. Je zorgt voor voldoende licht en kunt ook nog eens kiezen waar je de spotjes precies wil hebben. Goede plekken zijn naast of boven de spiegel en bij de douchecabine bijvoorbeeld.

#3. Wandlampen

Stap uit je comfortzone en kies voor een aantal mooie wandlampen. Dit is iets dat we nog niet vaak zien, maar wel heel uniek is. Je zorgt ervoor dat je met een aantal wandlampen bijvoorbeeld gangen, trappenhuizen of zelfs in de tuin een sfeervol geheel creŽert. Dit is geschikt voor wanneer je extra verlichting wil toevoegen, dus dit is niet bedoelt als hoofdverlichting. Wandlampen zijn er in diverse soorten en maten, dus kijk eens wat er bij jouw interieur past.

#4. Vloerlampen

Een vloerlamp staat in vrijwel elke kamer. Het handige hieraan is dat je de vloerlampen ook gemakkelijk kunt verplaatsen. Zet een mooie grote vloerlamp naast de bank of fauteuil, zodat je in de avond heerlijk een boek kunt lezen. Ook deze lampen zijn er weer in verschillende stijlen te krijgen. Kijk dus eens naar wat jouw stijl is en zorg dat de verlichting hierop aansluit.

#5. Tafellamp

Een tafellamp is perfect voor een werkplek, bijzettafel of een nachtkastje. Kies een tafellamp voor je werkplek die wat feller is en zorg dat je nachtlampje wat warmer licht afgeeft. Hierbij kun je ook weer kiezen voor dimlicht, zodat je het licht op de situatie kunt afstemmen. Dat is wel zo fijn!

De beste lampen voor in jouw huis
Heel veel succes met het uitkiezen van fijne verlichting voor in jouw huis.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo