De belangrijkste voordelen van een telescoopladder

14 juli 2022 Bron: Bouw & Wonen
De belangrijkste voordelen van een telescoopladder
Ben jij benieuwd wat de voordelen van een telescoopladder zijn? Dan hebben we in dit artikel alle belangrijke punten op een rijtje gezet. Een telescoopladder geeft je de mogelijkheid om een ladder aan te schaffen voor een grote veelzijdigheid aan klussen. Het is dus een slimme investering en een handige ladder om in huis te hebben. Deze soort ladder wordt ook door veel professionals gebruikt. In dit artikel kom jij erachter waarom deze zo populair is.

Makkelijk op te bergen

De telescoopladder is wellicht de meest makkelijke ladder om op te bergen. Hij neemt namelijk bijna geen ruimte in beslag. Ze kunnen worden ingeklapt tot een kleine maat en in sommige gevallen zijn ze zelfs zo plat dat ze slechts enkele centimeters breed zijn. Uiteraard varieert dit per ladder. Dit maakt de telescoopladder een uitstekende optie voor mensen met beperkte opslagruimte. Het houdt ook in dat deze ladder op allerlei verschillende plekken kan worden opgeborgen. Leg hem bijvoorbeeld in jouw werkplaats, in het tuinhuisje, in jouw opbergkast of in jouw kofferbak neer. Zo heb je altijd de ladder dicht in de buurt.

Makkelijk om te vervoeren

Vanwege de mogelijkheid om de ladder in of uit te klappen, hebben ze van nature een klein formaat en zijn ze vaak lichter van gewicht in tegenstelling tot andere soorten ladders. Dit zorgt ervoor dat deze ladder enorm makkelijk is om mee te nemen, zelfs wanneer je geen grote auto tot jouw beschikking hebt. Ze passen met gemak in jouw kofferbak, zelfs in de kleine auto’s. Hij is ook te tillen door een persoon. Ideaal dus wanneer je op jezelf woont.

Verschillende hoogtes

De telescopische ladder maakt het mogelijk om op een hele nauwkeurig manier de lengte aan te passen. Je kunt het heel secuur opstellen, zodat het exact past bij de hoogte die jij nodig hebt.

Veilig in gebruik

De telescoopladder behoudt zich aan een groot aantal veiligheidskenmerken waardoor ze veilig te gebruiken zijn. Dit is een element waar je altijd goed bewust van moet zijn wanneer je gebruik maakt van een ladder. Je gaat namelijk de hoogte op. Op een instabiele ladder is er een grote kans dat de ladder valt en jouw lichaam een grote klap krijgt. Elke ladder heeft verschillende veiligheidsvoorzieningen, maar over het algemeen kan je er op rekenen dat de telescoopladder voorzien is van een goede grip.

Veelzijdig in gebruik

De telescoopladder is erg divers in zijn gebruik. Je kunt deze ladder, in tegenstelling tot andere ladders, gebruiken voor zoveel verschillende klussen. Ze kunnen buitenshuis worden gebruikt, bijvoorbeeld bij het opruimen van dakgoten, maar ook voor een breed scala aan klussen in huis.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo