De Somfy Outdoor Camera beveiligt en schrikt af rondom het huis

14 november 2018 Bron: Somfy
De Somfy Outdoor Camera beveiligt en schrikt af rondom het huis
De Somfy Outdoor Camera
De Somfy Outdoor Camera – in januari 2018 voorgesteld op de CES in Las Vegas en bekroond met een CES Innovation Award – is vanaf eind november beschikbaar bij de belangrijkste resellers. Deze nieuwe outdoor camera met verzorgd design past in Somfy's strategie om preventieve beveiligingsoplossingen aan te bieden. De Somfy Outdoor Camera maakt deel uit van het "Somfy Protect”- portfolio connected beveiligingsoplossingen die compatibel zijn met de bekende smart home ecosystemen.

De outdoor camera beschikt over een krachtige sirene van 110 dB en wanneer iemand probeert binnen te dringen ontvangt de eigenaar een melding op zijn smartphone. Hij kan daarop de indringer toespreken, en indien nodig meteen de sirene aan laten gaan vanuit de applicatie “Somfy Protect”.

De Somfy Outdoor Camera beveiligt en schrikt af rondom het huis
De sirene kan automatisch geactiveerd worden dankzij algoritmen. Via artificiële intelligentie is de buitencamera in staat om heel nauwkeurig onderscheid te maken tussen mens en dier. Het beperkt zo ook het risico op vals alarm door dieren of auto’s. Deze functie wordt binnenkort in bètaversie aangeboden. Voor klanten die al een Somfy Outdoor Camera hebben zal er een update volgen. Tot slot kan de camera, om het nachtelijke afschrikkingseffect te versterken, gekoppeld worden aan een bestaande buitenverlichting die automatisch aangaat zodra iemand wordt gedetecteerd.

Eenvoudig en flexibel beheer van ongewenste toegang

Zoals bij andere camera's in het Somfy Protect- portfolio wordt bij bewegingsdetectie een waarschuwing met snapshot verzonden. Tegelijkertijd wordt er een video van 10 seconden opgenomen en in de beveiligde cloud bewaard. Deze video's kunnen 24 uur lang kosteloos geraadpleegd en gedownload worden, om alle twijfel weg te nemen maar ook om bij inbraak te dienen als bewijs.

Een intuïtieve installatie en een eenvoudig dagelijks gebruik

De Outdoor Camera is eenvoudig te installeren en biedt daarbij drie mogelijkheden: inpluggen in een stopcontact, aansluiten op een bestaand stroompunt of koppelen aan een buitenverlichting. Met de intelligente activeringsfunctie is het voor de eigenaar mogelijk om zijn vertrek en terugkeer te vereenvoudigen: de Somfy Outdoor Camera schakelt zichzelf automatisch uit wanneer de bewoner thuiskomt en stuurt hem telkens ook een herinnering om de camera te activeren zodra hij zijn woning verlaat.

De Somfy Outdoor Camera beveiligt en schrikt af rondom het huis
De Somfy Outdoor Camera is compatibel met de bekende smart home ecosystemen zoals Nest, IFTTT, Amazon Alexa en Google Home.

De Somfy Outdoor Camera is vanaf eind november beschikbaar bij de belangrijkste resellers en bij de professionele installateurs. Adviesprijs: 269, - euro.

De Somfy Outdoor Camera beveiligt en schrikt af rondom het huis

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo