De 5 voordelen van infrarood verwarming

27 juli 2022 Bron: Bouw & Wonen
De 5 voordelen van infrarood verwarming
infrarood verwarming aan de wand
Waar het gemiddelde huis in Nederland gebruik maakt van traditionele verwarming, zijn hierin ook steeds moderne versies van te vinden. Eťn van de alternatieven is namelijk de infrarood verwarming. Dit is een manier, waarbij een huis wordt verwarmd door onschadelijke infrarode warmtestraling. Een erg prettige manier van verwarmen, aangezien de warmte direct op je lichaam te voelen is. Heerlijk tijdens een koude, gure Nederlandse herfst- of winterdag. In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in en vertellen we je over 5 voordelen van infrarood verwarming.

Het moderne uiterlijk

We beginnen het rijtje voordelen met het moderne uiterlijk van een infrarood verwarming. Anders dan een traditionele verwarming, voegt een infrarood verwarming ook echt iets toe aan jouw interieur. Zo kun je kiezen uit verschillende materialen, zoals glas of bijvoorbeeld aluminium. Er is zelfs de mogelijkheid een foto of print als Ďuiterlijkí te kiezen, waardoor de infrarood verwarming al helemaal perfect aansluit bij de rest van het huis.

Schone lucht in huis

Zonder dat je het doorhebt, zweven er talloze kleine stofdeeltjes in huis die jij zomaar in kunt ademen. Niet direct iets waar je aan onderdoor gaat, maar een fijn idee is het niet. Dit wordt vergroot door het gebruik van een normale verwarming, aangezien de lucht hierbij veel door jouw woning circuleert. De lucht gaat simpelweg van hoog naar laag en andersom, waarbij de stof zich hier veelal in mengt. Bij een infrarood verwarming is dit niet van toepassing, aangezien de temperaturen zowel op de vloer als bij het plafond al redelijk gelijk zijn.

Duurzaam

Wie is er tegenwoordig niet gek op duurzaamheid? Als we allemaal ons steentje bijdragen, dan kunnen we de kwaliteit van de aarde een stukje beter waarborgen. Zodra jij de infrarood verwarming op een efficiŽnte manier gebruikt, zul je zien dat het energieverbruik omlaag gaat. Het is belangrijk dat je goed afweegt waar je het apparaat wilt hangen, zodat alle ruimtes prettig aanvoelen. Ook is het werken met bijvoorbeeld een aanwezigheidssensor handig, waardoor de verwarming pas aangaat als er iemand in de desbetreffende ruimte aanwezig is.

Het vasthouden van de lucht

Een ander groot voordeel is dat verschillende aspecten in jouw huis de warmte van infrarood verwarming vast houden. Denk hierbij aan de muren, vloeren en bijvoorbeeld de bank. Grofweg gezegd wordt niet de lucht verwarmd, maar de verschillende spullen en onderdelen van het huis. Via deze onderdelen wordt de lucht uiteindelijk ook warmer, waardoor jij geniet van een huis met een fijne temperatuur.

Eenvoudige installatie

Het laatste voordeel dat we benoemen is de eenvoudige installatie die komt kijken bij een infrarood verwarming. Je kunt deze door het ophangsysteem gemakkelijk plaatsen aan de muur of het plafond. Natuurlijk moet de verwarming voorzien zijn van stroom, maar je hebt geen gedoe met water- of gasleidingen. Tegenwoordig werkt het overigens zo dat je de infrarood verwarming met een afstandsbediening bedient. Doordat de panelen van de infrarood verwarming worden aangestuurd door een draadloze thermostaat, kun je dit eenvoudig van afstand regelen. Gemak dient de mens, zullen we maar zeggen!

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo