Daikin Home Hub optimaliseert zelfconsumptie van opgewekte energie

28 september 2023 Bron: Two Cents
Daikin Home Hub optimaliseert zelfconsumptie van opgewekte energie
Belgische woningen zullen in de toekomst steeds slimmer worden. Zo worden vandaag applicaties en apparaten – waaronder ook de warmtepomp – al verbonden met de digitale meter. Daikin lanceert de Home Hub, die helpt om op het juiste moment te verbruiken, rekening houdend met de hoeveelheid geproduceerde elektriciteit. Met deze slimme home energy management module optimaliseert de eindklant zijn zelfconsumptie en wordt hij nog onafhankelijker van het elektriciteitsnet. Daikin verandert hiermee de manier waarop huiseigenaren hun energie beheren en benutten.

De Daikin Home Hub is ontworpen om een nieuwe standaard te zetten in energie-efficiëntie en duurzaamheid. Door naadloos te integreren met de Daikin Altherma lucht-waterwarmtepomp of de Daikin Multi+, biedt de Home Hub een intelligente oplossing om de zelfgeproduceerde energie van fotovoltaïsche (PV) panelen maximaal te benutten. Dit betekent dat huiseigenaren kunnen genieten van een verhoogde onafhankelijkheid van het elektriciteitsnet en tegelijkertijd van optimaal comfort.

Daikin Home Hub optimaliseert zelfconsumptie van opgewekte energie

Hoe gaat het precies in zijn werk?

Dankzij de verbinding met de digitale teller weet het toestel hoeveel energie ernaar het net gaat. Het doel? De overtollige opgewekte energie efficiënt gebruiken om de warmtepomp aan te sturen in plaats van terug te leveren aan het net. De consument geniet zo van gratis geproduceerd sanitair warm water.

Via de Onecta-app houdt de particulier het verbruik van de warmtepomp eenvoudig in de gaten. Op termijn zal hij nog meer functies kunnen raadplegen en aanpassen om de Home Hub aan te sturen. In oktober komt er nog een extra functie bij. Dan zal de particulier de Home Hub kunnen verbinden met een energiemanagementsysteem van een derde partij om ook huishoudtoestellen zoals de wasmachine te voorzien van gratis energie.

De Home Hub beschikt over drie verschillende aansluitingen: een specifieke kabel voor de verbinding met de warmtepomp, een extra kabel naar de digitale teller en een LAN-kabel voor verbinding met de internet router. Het is aangeraden het toestel zo dicht mogelijk bij de digitale teller te plaatsen. Wie graag een Home Hub in huis haalt, neemt best contact op met een erkend Daikin Installateur.

Daikin Home Hub optimaliseert zelfconsumptie van opgewekte energie

Premies ter ondersteuning

Plaatst de installateur de Daikin Home Hub nog voor 31 december 2024, dan kan de eindklant eenmalig een premie voor sturing elektrische warmte aanvragen. Het premiebedrag bedraagt 50% van de factuurbedragen, exclusief btw, met een maximum van 400€.

Daikin versterkt haar positie als care giving leader

De Daikin Home Hub is een onderdeel van een reeks diensten die het bedrijf ter beschikking stelt aan haar klanten om ze een zorgeloze ervaring te bieden.

“Met de Daikin Home Hub zetten we opnieuw een stap in de juiste richting. De consument wordt energie-onafhankelijker zonder extra inspanningen te moeten leveren. We zitten bij Daikin niet stil om de evoluerende markt te analyseren en de consumenten het optimale comfort te geven dat ze verdienen”, stelt Roderik Desiere, Managing Director Daikin Belgium.


Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo