Creatief met muurdecoratie; 6 originele tips

Bron: Bouw & Wonen
Creatief met muurdecoratie; 6 originele tips
We willen onze woning allemaal gezellig & persoonlijk maken. De beste manier om dat te doen is met de leukste muurdecoratie. We kunnen natuurlijk allemaal de eerste de beste woonboulevard binnen lopen en een standaard canvas doek kopen voor op de muur. Of eentje online bestellen met een eigen foto. Leuk, maar wel dertien in een dozijn. Stap de gemiddelde woning binnen en je ziet ze hangen; de canvasdoeken. Dat moet toch ook op een andere manier kunnen. In dit artikel geven we je 5 tips voor de leukste muurdecoratie maar dan net even anders!

1. Posters maken

Heb jij een fantastisch plaatje geschoten op vakantie? Of een geweldige gezinsfotoshoot gehad? Dan verdienen deze prachtige plaatjes natuurlijk een prominent plekje in je woning of tuin. Je kunt ze natuurlijk verwerken in een mooi fotoboek of inlijsten en tegen de muur hangen. Maar je kunt ook posters maken! Zo creŽer je net even een ander effect dan de standaard fotoís tegen de muur. Ook kun je posters lekker groot laten afdrukken. Zo wordt het een echte eyecatcher.

2. Maak van ťťn foto een waar kunstwerk

Wil je net even een ander effect creŽren dan een simpele foto tegen de muur? Dan kun je ook ťťn foto laten afdrukken en deze opsplitsen in meerdere delen. Bijvoorbeeld in 9 of 12 delen. Vervolgens doe je al deze delen in aparte fotolijstjes. Deze fotolijstjes hang je met een handig ophangsysteem tegen de muur met telkens een kleine speling tussen de lijstjes. Dit geeft een leuk effect en is net even iets speelser dan de standaard foto.

3. CreŽer een 3d effect

Wil je dat jouw muren wat meer tot Ďlevení komen. Kies dan voor plankjes tegen de muur. Je kunt de plankjes in verschillende lengtes en op verschillende hoogtes tegen de muur bevestigen. Dit geeft een levendig effect. Op de plankjes kun je vervolgens leuke beeldjes, schilderijtjes of fotolijsten plaatsen. Nťt even iets anders.

4. Decoratieletters

Ga jij liever voor een hele andere look dan fotoís, lijstjes of schilderijen. Denk dan eens aan decoratieletters. Je kunt je favoriete quote, of de namen van je kinderen of huisdieren op de muur bevestigen. Laat je energie de vrije loop en creŽer de woning van jouw dromen.

5. Geen vloerkleed, maar een muurkleed

Het gemiddelde huishouden in Nederland en BelgiŽ heeft het vast wel, een vloerkleed. Het is gezellig, het dempt het geluid en het is lekker warm & zacht aan de voetjes. Maar heb je er al eens over nagedacht om een vloerkleed tegen de muur te bevestigen? Je krijgt zo een hele andere uitstraling in je woning en het is ook nog eens super origineel.

6. Muurschildering

Last but not least, een muurschildering. Het wordt steeds populairder en het is echt een kunstwerk aan je muur. Het is vooral leuk voor bijvoorbeeld de kinder- of speelkamer. Je kunt je energie de vrije loop laten en de kamer echt uniek ťn persoonlijk maken.

Wat de leukste muurdecoratie is, is natuurlijk voor iedereen persoonlijk. Kies iets wat bij jouw past en maak van jouw huis een thuis.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo