Verwarming & Sanitair

Complete oplossing voor schoon drinkwater in tiny-homes en offgrid-huizen

Complete oplossing voor schoon drinkwater in tiny-homes en offgrid-huizen
Steeds meer mensen zijn op zoek naar een andere manier van leven, waarbij ze de ecologische voetafdruk die ze achterlaten, verkleinen. Je kunt er dan voor kiezen om off grid te gaan wonen. Je bent dan niet meer aangesloten op de gebruikelijke nutsvoorzieningen. Om deze stap te nemen, is het natuurlijk belangrijk om een alternatief te hebben voor bepaalde zaken, waaronder schoon drinkwater. Met Aqualogic kun je hierin zelfvoorzienend zijn, of je nu woont in een tiny house of in een off grid huis.

Verschillende manieren van watervoorziening

Nederland staat bekend om zijn goede kwaliteit drinkwater. Maar dat is natuurlijk nadat het helemaal gezuiverd is. Als je niet aangesloten bent op een waternetwerk, haal je water uit de grond of je vangt het regenwater op. Grondwater is niet per definitie schoon water. Het hangt van de regio of het gebied af waar je woont, maar er kunnen allerlei soorten vervuiling in de grond aanwezig zijn, zoals chemicaliën of metalen, die ook in het water terechtkomen. Ook regenwater kan vervuild zijn. Je vangt dit op in een watertank, waardoor er bijvoorbeeld schimmels kunnen vormen. Wil je het water dat je uit de natuur haalt toch zorgeloos kunnen gebruiken als douchewater of drinkwater, dan filter je het voor gebruik met een filter van Aqualogic.

Het effect van water filteren met Aqualogic

Zaken als chemicaliën, metalen, schimmels en bacteriën wil je niet in je drinkwater hebben. Maar ook geuren of smaken zijn niet gewenst. Zowel in grondwater als regenwater kunnen al deze dingen voorkomen. Met Aqualogic heb je een reductie van bacteriën in het water van >99.9999%. Dit is mogelijk dankzij de keramiek bestanddelen in het filter en de ultra-membranen. De actieve kool zorgt er daarnaast voor dat geuren, kleuren en chemicaliën uit het water verwijderd worden. Nadat het water door de Aqualogic gefilterd is, kun je het dus veilig consumeren. Een compleet waterzuiveringssysteem voor off grid huizen van Aqualogic bestaat uit een aantal componenten, waaronder een AQUA Logic - Inline Duo drinkwaterfilter, een Inline PP sedimentfilter en een Inline Backwash sedimentfilter. Afhankelijk van de mate van vervuiling van het water, is het raadzaam om het drinkwater element te monteren op de kraan waaruit daadwerkelijk het drinkwater wordt getapt.

Zelf een drinkwaterfilter installeren

Het is mogelijk om zelf een Aqualogic te installeren in je off grid huis. Let er goed op dat je een compleet systeem hebt, zodat het water ook werkelijk zorgvuldig gezuiverd kan worden. Lees de handleiding goed door tijdens het installeren, zodat je optimaal kunt profiteren van de werking. Voordat je de filter werkelijk gaat gebruiken, moet deze ontlucht worden en het water moet eerst korte tijd doorstromen voordat je het gefilterde water kunt drinken. Behalve een goede installatie is het ook belangrijk dat je de Aqualogic filters goed onderhoud. Spoel de filter schoon als de doorstroming minder wordt en vervang eens per jaar de filters. Met behulp van de handige meegeleverde stickers waar je de datum van plaatsing en vervanging op kunt schrijven, weet je precies hoe lang de betreffende filter al meegaat. Dankzij de Aqualogic kun je dus ook in Nederland in een off grid huis zelf voor schoon drinkwater zorgen.

Ook interessant