Verwarming & Sanitair

Ben je goedkoper uit als je je huis verwarmt met je airco?

Ben je goedkoper uit als je je huis verwarmt met je airco?
Een van de grootste vragen op dit moment is of je goedkoper uit bent als je je huis verwarmt met je airco. De gas prijzen zijn zó ontzettend gestegen, dat veel mensen alternatieve oplossingen zoeken. Sommige mensen hebben de verwarming niet eens meer aan, die zitten met kaarsjes en dekentjes op de bank. Andere mensen kiezen voor een elektrische verwarming of een kachel. Maar, er zijn tegenwoordig ook veel huishoudens met een airco in huis. Dat komt doordat de zomers steeds warmer worden, maar wist je dat je ook met een airco kunt verwarmen?

Wat zijn de kosten als je een airco laat installeren?

Als je al een airco hebt, heb je de kosten natuurlijk al gehad. Maar als je er nog geen een hebt, wordt het misschien tijd om er een aan te schaffen. Je kunt dat beter nu doen, in de koudere maanden. Hoe warmer het wordt, hoe meer mensen airco’s gaan kopen. Je moet dan langer wachten én ze gooien de prijs omhoog (iets met vraag en aanbod). Gelukkig zijn de kosten van een airco allang niet meer zo hoog als een paar jaar geleden. Je kunt kiezen uit veel verschillende modellen airco’s. Hoe groter de woning, hoe meer vermogen de airco nodig heeft. Als je eraan denkt om een split airco te kopen, vind je die in prijzen tussen de €1.600,- en €3.250,- dus je kunt het zo gek maken als je zelf wilt.

Is het verwarmen met de airco goedkoper dan gas?

Nu in deze tijd is je huis verwarmen met de airco zeker goedkoper dan verwarmen met gas. Dat komt omdat de gasprijs hoger ligt dan de stroomprijs. Als je een kleine ruimte wilt verwarmen met je airco, kun je deze zelfs als hoofd verwarming gebruiken. Daarnaast zijn zulke apparaten met de jaren steeds meer verbeterd en zijn ze nu behoorlijk zuinig in gebruik. Dat maakt het gebruiken van een airco zelfs erg duurzaam! Een airco met verwarming is dus uiteindelijk zo gek nog niet!

Wat zijn de voordelen van verwarmen met de airco?

Het grootste voordeel is dat wanneer je de airco aan zet, het direct begint te blazen. De centrale verwarming heeft een tijdje nodig om op te starten/op te warmen. Daarnaast is het dus goedkoper dan met gas verwarmen, wat nu natuurlijk super welkom is. Wat ook een mega voordeel is: een airco kun je altijd gebruiken. Zowel in de zomer als in de winter. Het is multifunctioneel. Je schaft een airco aan en daarna kun je er jaren gebruik van maken. Wat ook fijn is, is dat airconditionings steeds duurzamer worden en dus ook niet slecht meer voor het milieu zijn. En wellicht kun je zelfs de radiotoren wel het huis uit doen… scheelt weer in het zicht!

Ook interessant