Binnenafwerking

Ben je bezig met nieuwe deuren plaatsen? Denk dan aan deze 5 deuraccessoires!

Ben je bezig met nieuwe deuren plaatsen? Denk dan aan deze 5 deuraccessoires!
Deuren zijn een belangrijk onderdeel van elke woning. Ze bieden bescherming, geven je privacy en voorkomen dat er te veel warmte of kou verloren gaat. Maar als je nieuwe deuren plaatst, is het essentieel om aan alle details te denken die nodig zijn om je huis veilig en comfortabel te maken. Naast de juiste deursoort en maatvoering, moet je ook op zoek gaan naar accessoires die jouw leven gemakkelijker maken. Van deurdrangers tot vloermatten - hier zijn 5 must-have accessoires voor iedereen met nieuwe deuren!

Deurdrangers

In de eerste plaats is er de deurdranger. Deze accessoire is bedoeld om de geluiden die bij het openen en sluiten van een deur ontstaan te dempen en de veiligheid te verhogen. Je kunt kiezen uit verschillende materialen, zoals hout, aluminium of staal, maar ook rubber is een uitstekende optie. Bovendien is het van groot belang om voor een deurdranger te kiezen waarvan je weet dat deze voor een lange tijd meegaat.

Espagnoletten

Een andere essentiële accessoire die je nodig hebt bij nieuwe deuren zijn espagnoletten. Ze zijn bedoeld om de deur extra te versterken en zijn daarom een must-have voor iedereen die op zoek is naar een veilig thuis. Je kunt espagnoletten in verschillende soorten en maten krijgen, dus zorg ervoor dat je precies weet welke maat je nodig hebt voor je deur. Qua materialen heb je de keuze uit kunststof, hout en metaal - dit is afhankelijk van de look die je wilt bereiken.

Deurstoppers

De derde deur accessoires die je zeker in huis dient te halen, zijn deurstoppers. Deurstoppers zijn gemaakt om de deur op zijn plaats te houden en ervoor te zorgen dat deze niet sluit als je dat niet wilt. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende ontwerpen en materialen, zodat je een stijl kunt kiezen die past bij de rest van je woning. Een kleine ronde deurstopper die van metaal is gemaakt, is bijvoorbeeld erg in trek voor mensen die een deurstopper op de grond willen hebben, maar ook zwarte deurstoppers voor op de wand kunnen een uitstekende oplossing zijn.

Vloermatten

Verder is het ook verstandig om vloermatten te kopen als je nieuwe deuren plaatst. Vloermatten voorkomen dat je deur beschadigd raakt als je hem opent en sluit. Daarnaast houden ze ook stof, vuil en andere ongewenste elementen buiten. Tevens heb je met vloermatten de luxe om uit verschillende kleuren, materialen en stijlen te kiezen. Ga bijvoorbeeld voor een robuuste rubberen vloermat of een mooie wollige vloermat voor je voor- of achterdeur.

Deurhaken

Tot slot is het een goed idee om deurhaken aan te schaffen. Deze accessoire is ideaal omdat je de deur op een kiertje kunt zetten zonder dat de wind de deur open of dicht doet waaien. Ze hebben ook een modern design, dus je kunt ervoor kiezen om ze zichtbaar te monteren voor een stijlvolle afwerking. Deurhaken zijn met name in de zomer handig, want op die manier kun je de deur open laten staan zodat er frisse lucht binnenkomt en je huis wat af kan koelen.

Met deze accessoirees kun je nieuwe deuren plaatsen en je woning een andere look en meer comfort geven.

Ook interessant