Zonwering

Batibouw 2019: top 3 van nieuwigheden om de zon te weren

Batibouw 2019: top 3 van nieuwigheden om de zon te weren
VR1000, inbouwrolluik
Harol, de specialist op het vlak van zonwering pakt dit jaar weer uit met tal van nieuwigheden, zoals een esthetisch weggewerkt rolluik dat de strengste energieprestatienormen haalt. Of nog, een minimalistische pergola voor maximale bescherming én een zonwering op maat van grote glasgevels. Op Batibouw (hal 4, stand 325) ontdek je alle innovaties van Harol voor een perfect binnenklimaat. Elke oplossing blinkt niet alleen uit in design en comfort, maar legt de lat ook steeds hoger op het vlak van veiligheid en energie. De top drie van nieuwe zonwering in de kijker.

VR1000, inbouwrolluik volgens de strengste energieprestatienormen

Alle comfort bieden op het vlak van privacy, veiligheid, akoestiek en temperatuur (koude én warmte), zonder er iets van te zien? Het kan met het nieuwe rolluik VR1000 van Harol dat in de spouw wordt ingebouwd. Net als andere rolluiken houdt deze nieuwkomer de warmte binnen in de winter en buiten in de zomer, met dat verschil dat VR1000 geen energieverlies kent door installatie. Want in tegenstelling tot traditionele inbouw- of opbouwrolluiken die esthetisch zijn weggewerkt maar niet goed scoren qua energiepeil, voldoet VR1000 aan de strengste energieprestatienormen.

Met zijn innovatieve inbouwtechniek, in huis ontwikkeld, kan men het rolluik installeren zonder extra bouwknoop (of koudebrug)– en er dus geen enkele kans is op energieverlies. Ideaal voor BEN-woningen en passieve huizen mét eigenaars die houden van de vele voordelen die rolluiken te bieden hebben. Geen enkele speler biedt trouwens zo veel verschillende kastmaten aan als Harol (150, 165, 180 en 205 cm). Zo is er voor vrijwel elke bouwsituatie een rolluikoplossing, los van de plannen van de architect.

VR1000 is bovendien een uiterst betrouwbaar product. De rolluikkast, gemaakt van uiterst stevig aluminium, is extreem duurzaam. De geleiders, eveneens uit stevig aluminium, zijn verkrijgbaar in alle RAL-kleuren en kunnen zo perfect aansluiten bij de ramen. En wat de lamellen betreft, is de keuze erg ruim – met thermolamellen als meest energiebesparende oplossing. Dit rolluik kan ook geplaatst worden bij een schuifraam, via de koppeling van rolluiken en het gebruik van middengeleiders.

  • Unieke kenmerken van VR1000:
  • Geen energieverlies
  • Meer vrijheid voor de architect
  • Duurzame materialen
  • Ruime keuze aan lamellen
  • Maximale oppervlakte: 11m2, afhankelijk van type lamel

Naast het nieuwe inbouwrolluik VR1000 brengt Harol ook een nieuwe vierkante rolluikkast uit, voor het klassieke en nog steeds zeer populaire voorzetrolluik voor renovatie VR150. Daarmee kent het voorzetrolluikgamma in totaal drie types rolluikkasten – afgeschuind, rond en vierkant – voor een nog ruimere keuze in design en afwerking van de woning. Wil je een voorzetrolluik bijplaatsen zonder kap- of breekwerken, dan kan je opteren voor VR150 Solar, op zonne-energie én met krachtige batterij. Op Batibouw stelt Harol alle rolluikmodellen voor.

Harol op Batibouw 2019
VR150 - vierkante rolluikkast

Versuz, ranke pergola voor maar liefst 25 m2 schaduw

Koelte van formaat, dat biedt de vernieuwde pergola Versuz van Harol. En dat mag je letterlijk nemen, want met een uitbreiding van de doekbreedte (tot 6 meter) kan je maar liefst 25m2 buitenruimte creëren. Daarmee is Versuz een innovatieve oplossing voor wie meer bescherming zoekt dan het klassieke zonnescherm. Deze pergola met oprolbaar doek beschermt immers tegen zon, regen en wind én kan extra comfort garanderen met geïntegreerde verlichting.

Harol op Batibouw 2019
Versuz

Het design is minimalistisch en verfijnd met een extreem compacte kast van amper 17,5 cm, optionele geïntegreerde ledverlichting en voetpalen van slechts 6,5 cm breed. Bovendien heeft Versuz oog voor detail: verdoken schroeven, geïntegreerde waterafvoer in de onderlat, superslanke geleiders én een ledstrip die zowel open als gesloten voor gepaste sfeerverlichting zorgt.

Het pergoladoek is van een uitstekende kwaliteit en kan je in kleur afstemmen op je gevel. Doordat het doek volledig opgerold kan worden in de afgesloten kast, is het beschermd tegen weer en wind. De duurzame zip-technologie garandeert jaren intensief gebruik, zonder aan schoonheid of kwaliteit in te boeten. Versuz is onderdeel van het VZ-concept waarmee Harol twee internationale prijzen in de wacht sleepte als innovatieve zonwering.

Harol op Batibouw 2019
Versuz

SC800-ZIP Facade, hét voorzetscreen op maat van grote glasgevels


  • Voor het gekende voorzetscreen SC800-ZIP ontwikkelde Harol een innovatief montageprofiel dat garant staat voor een veilige en snelle installatie op glasgevels – zonder risico op beschadiging van de glaspanelen. Combineer het uiterst solide voorzetscreen van Harol met het nieuwe, vernuftige montageprofiel en je krijgt een zeer betrouwbare screen-oplossing voor glasgevels: SC800-ZIP Facade. Het profieltje kan in het midden van gevelprofielen worden bevestigd met een enkele schroef, waarna de SC800-ZIP-geleiders hierop met een clip kunnen worden vastgemaakt. Er zijn ook zijprofieltjes ontwikkeld, met dezelfde eenvoudige montage, voor de afwerking van de gevel. De ZIP-screens zijn zeer windbestendig (windklasse 3) en kunnen, voor een esthetische afwerking, op elkaar worden aangesloten via een SC-box (lege screenkast).
  • Harol die als eerste het voorzetscreen op zonne-energie lanceerde, SC800-ZIP Solar, schakelt over op een ander type batterij, opnieuw weggewerkt in de kast. Deze upgrade brengt als voordeel met zich: een toegankelijkere prijs.

SC800-Zip Solar heeft genoeg aan de zon en werkt volledig autonoom. Deze zonnewering isoleert zowel thermisch als akoestisch en is windbestendig. Geschikt voor ramen tot maximaal 2,5 m breed en 3 m hoog. Ideaal voor een strakke look én eenvoudig in installatie (intacte bouwschil, geen breek- of elektriciteitswerken voor het zip-screen).

Harol op Batibouw 2019
Profiel SC800-ZIP facade

Ook interessant