Badkamer verbouwen? Dit zijn de mogelijkheden

7 september 2022 Bron: Bouw & Wonen
Badkamer verbouwen? Dit zijn de mogelijkheden
Wanneer er een ruimte aangepast moet worden in het huis, staan badkamers vaak op nummer 1 op de wenslijst. Vaak ziet men ervan af omdat de badkamer veel werk met zich mee kan brengen als het niet goed voorbereid is. We bevinden ons natuurlijk bijna elke dag wel in de badkamer. Badkamers worden overigens als dé centrale ruimte in de woning gezien. Daarom is het belangrijk om dat deze centrale plek in het huis ook een aangename plek wordt, waar je je even kunt terugtrekken. De eerste stap van het verbouwen van de badkamer is de voorbereiding. Je zult erachter zien te komen wat de mogelijkheden precies zijn. Moet de gehele badkamer verbouwd worden of slechts een gedeelte? In dit artikel lees je hier meer over.

Wat moet er allemaal verbouwd worden?

Wanneer je moderne badkamer opknapbeurt nodig heeft, zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kun je ervoor kiezen de complete badkamer te verbouwen. Maar vaak kan het verbouwen van een gedeelte van de badkamer al voor een compleet nieuwe look zorgen. Het is dan ook vanzelfsprekend dat het verbouwen van een gehele badkamer meer kosten met zich meebrengt. Voordat je start met de verbouwing, ga voor jezelf na wat er allemaal veranderd moet worden. Kun je dat niet bepalen? Vraag dan een expert om met je mee te kijken. Het is zonde als je tijdens de verbouwing erachter komt dat bepaalde aanpassingen niet nodig zijn geweest.

Hoe bereid je je voor op een verbouwing?

Een verbouwing bestaat niet alleen uit het verbouwen zelf, maar ook uit de voorbereiding hiervan. Je hebt ongeveer een weekje nodig om er precies achter te komen wat je allemaal gaat verbouwen. Als voorbereiding kun je alvast het volgende doen:

  1. Schets de gewenste badkamer indeling. Laat je wensen zien aan de ontwerpers van je nieuwe badkamer, zodat hun insteek overeenkomt met jouw visie.

  2. Wil je de tegels van de oude badkamer vervangen, haal dan het oude tegelwerk weg. Laat je het staan, zal het verbouwen meer tijd in beslag nemen.

  3. Egaliseer de muren en vloeren. Doe dit met behulp van een waterpas, zodat je rechte vloeren en wanden hebt in de nieuwe badkamer.

Kortom, er zijn verschillende mogelijkheden voor de verbouwing van de badkamer. Zo kun je de badkamer volledig verbouwen of slechts een gedeelte hiervan. Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de verbouwing, is het handig om aan bepaalde zaken te denken.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo