Zwembaden en (zwem)vijvers

As cold as ice: vijf voordelen van ijsbaden

As cold as ice: vijf voordelen van ijsbaden
In een wereld en tijd waar stress vaak een overheersende factor kan zijn, zoeken we even veel naar manieren om het te ontsnappen. Intermittend living, het beoefenen van yoga of het nemen van korte meditatiepauzes tijdens het werken of studeren: relaxatie is steeds persoonlijk. Het ijsbaden – geïntroduceerd bij het grote publiek door ‘The Iceman’ Wim Hof – is de nieuwste wellnesstrend waarbij je jezelf kortstondig blootstelt aan (extreme) koude. Een trend die bovendien niet kan ontbreken in het assortiment van Gervi. Laat je inspireren (en motiveren) door de voordelen van het ijsbaden en Chill Tubs, het nieuwste merk bij Gervi.

As cold as ice: vijf voordelen van ijsbaden

1. Je voelt je alerter

We kennen het allemaal: opstaan met een heldere en alerte geest is niet altijd evident. Het nemen van een ijskoude douche of bad kan hier perfect bij helpen. Je hartslag en bloeddruk verhogen, je ademhaling gaat sneller en de adrenaline giert kort maar krachtig door je lijf. Op een energieke manier worden je lichaam en geest wakker geschut voor een energieboost die je gedurende de hele dag blijft voelen.

As cold as ice: vijf voordelen van ijsbaden

2. Je immuunsysteem en bloedsomloop versterken

Wanneer je lichaam geconfronteerd wordt met koudere temperaturen, vernauwen je bloedvaatjes. Je traint als het ware hun flexibiliteit, waardoor je bloed beter gaat stromen. Dit is dan weer goed voor de gezondheid van je hart en slagaders. Daarnaast ondersteunt ijsbaden je immuunsysteem omdat het de aanmaak van witte bloedlichaampjes bevordert.

As cold as ice: vijf voordelen van ijsbaden

3. Je wordt er gelukkiger van

Tijdens het ijsbaden ervaar je niet alleen een enorme boost aan zelfvertrouwen en wilskracht, je lichaam maakt ook dopamine aan – also known as het ‘gelukshormoon’. Een beter humeur? Met een ijskoud bad bereik je het iedere ochtend.

As cold as ice: vijf voordelen van ijsbaden

4. Dé sporterstool bij uitstek

Het onderdompelen in ijskoud water is vooral geliefd bij (top)sporters. En terecht, want het draagt bij tot een spoedig herstel van de spieren en gaat vermoeidheid tegen. Bovendien is ijsbaden de perfecte manier om na een zware work out weer af te koelen en helpt het mogelijke ontstekingen te vermijden.

As cold as ice: vijf voordelen van ijsbaden

5. Geen pijnstiller meer nodig

Iets ijskoud op een pijnlijk lichaamsdeel leggen, is niets baanbrekend. Een zak ijs helpt bij een gevoelige zwelling en doet het afnemen, een ijsbad is dan een leukere en meer ontspannende optie. Daarnaast werkt de koude als een verzachtende balsem op kwetsuren of blessures.

De ijsbaden van Chill Tubs bij Gervi

Geniet van de verademende voordelen van ijsbaden in je eigen woning. De hoogwaardig afgewerkte baden worden gemaakt uit kwalitatieve materialen als roestvrij staal, teakhout en zwart aluminium en zijn een stijlvolle toevoeging aan je home wellnessruimte. Bovendien worden ze uitgerust met ozon- en filtratiesystemen zodat het water iedere dag proper en hygiënisch blijft. Time to chill!

Prijs Chill Tubs ijsbad: €5.990 (BTW inclusief)

Ook interessant