Keukens

Alles over buitenkeukens

Alles over buitenkeukens
In de zomer doe je niets liever: barbecueën! Kijk jij er nu alweer naar uit? Hou je ervan om buiten te eten en barbecue je eigenlijk het liefst iedere dag? Dan is een buitenkeuken echt iets voor jou. In dit artikel lees je alles over buitenkeukens en waar je op moet letten als je er een wilt aanschaffen.

Waarom een buitenkeuken in plaats van een barbecue?

Veel mensen hebben een barbecue. Het is erg gezellig om met je familie of vrienden gezellig buiten te eten. Vaak ben je wel veel heen en weer aan het lopen. Het vlees wordt buiten gebakken, maar andere gerechten en voorbereiding worden binnen gedaan. Denk bijvoorbeeld aan het maken van de salade. Dat heen en weer lopen geeft vaak stress. Als je binnen gerechten aan het bereiden bent, geniet je eigenlijk niet van het buiten zijn. Met een buitenkeuken kook je buiten. Zo geniet je als kok ook optimaal van de gezellige barbecuesfeer en heb je alles bij de hand.

Hoe ziet een buitenkeuken eruit?

Een buitenkeuken is een plek waar je kan koken en eten kunt bereiken. Dat houdt in dat je een werkplek in de open lucht hebt. Is er een snijoppervlak aanwezig, dan spreek je eigenlijk al van een buitenkeuken. Natuurlijk zijn er ook buitenkeukens met een volledig keukenblok met ingebouwde barbecue en spoelbak met kraan.

Buitenkeuken en overkapping

Twee dingen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, zijn de buitenkeuken en de overkapping. In Nederland hebben we niet altijd lekker weer, dus de kans is groot dat je een keer een flinke bui treft in de zomer. Ga je een buitenkeuken kopen? Overweeg dan om deze onder een overkapping te plaatsen. Een overkapping die groot genoeg is voor een buitenkeuken en een loungeplek of eethoek is natuurlijk helemaal ideaal. Heb je geen overkapping, zorg dan dat je de buitenkeuken kunt afdekken met een weerbestendige beschermhoes. Zo gaat je buitenkeuken het langst mee.

De stijl van je buitenkeuken

Net als bij het uitkiezen van een keuken voor in huis, kun je ook bij een buitenkeuken kiezen voor een bepaalde stijl. Buitenkeukens heb je in allerlei stijlen. Van modern en minimalistisch tot landelijk. Daarnaast is er de keuze voor verschillende kleuren en materialen. Ook rondom je buitenkeuken kun je kiezen voor het gebruik van bepaalde materialen. Wil je een moderne stijl denk dan aan het gebruiken van beton. Houd je meer van een landelijke stijl, werk dan bijvoorbeeld met steigerhout.

Kijk naar de hoeveelheid ruimte die je hebt

Buitenkeukens heb je in allerlei uiteenlopende maten. Heb je een grote tuin en een flink budget, kies dan voor een buitenkeuken met een keukenblok, een wasbak en een kraan. Maar ook als je een kleinere tuin hebt en minder budget zijn er prachtige buitenkeukens verkrijgbaar. Kijk goed naar de grootte van de tuin en hoeveel plek je kwijt wil zijn aan een buitenkeuken. Denk er goed bij na dat een buitenkeuken al snel veel plaats in beslag neemt.

Ook interessant