Aantal gebruikers buildyourhome.be nam met 30% toe in 2020

20 januari 2021 Bron: Confederatie Bouw
Aantal gebruikers buildyourhome.be nam met 30% toe in 2020
Consumenten die 100% zeker willen zijn van de betrouwbaarheid en de kwaliteit van de bouwonderneming die ze inschakelen, kunnen terecht op de website buildyourhome.be, een initiatief van de Confederatie Bouw dat jaar na jaar een groeiend succes (+ 26% sessies in 2020) kent en dat ze ook ten volle promoot tijdens de bouwbeurs Batibouw. “Voor de bouwsector is het van belang dat consumenten een goede professionele relatie hebben met hun aannemer. Daarom werkte onze organisatie dit initiatief uit”, zegt Robert de Műelenaere, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw.

De Confederatie Bouw besliste als werkgeversorganisatie een aantal jaren geleden een initiatief op te zetten voor de consument: www.buildyourhome.be, een website waarop hij enkel leden-bouwondernemingen vindt die volledig correct werken. Zo kan hij er enkel zoeken naar betrouwbare vakmannen en -vrouwen die geen sociale en fiscale schulden en de juiste vakkennis hebben. Daarnaast geeft de sectororganisatie er 10 concrete tips om ervoor te zorgen dat een (ver)bouwproject een geslaagd einde kent. In 2020 vonden er 380.000 sessies plaats op deze website, goed voor een stijging met een kwart ten opzichte van 2019. Het aantal gebruikers, 311.000 in 2020, steeg dan weer met 30%.

De reden voor deze website ligt voor de hand: bouwgeschillen zijn nefast voor de consument, maar bezoedelen ook het imago van de sector zelf. De Confederatie Bouw wil vooral de bouwer en verbouwer correct informeren en sensibiliseren en zo bouwproblemen helpen voorkomen. Een goede relatie tussen (ver)bouwer en aannemer is immers cruciaal.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo