Buitenschrijnwerk

5 voordelen van een glazen schuifdeur in huis

5 voordelen van een glazen schuifdeur in huis
Er zijn verschillende manieren om een ruimte in huis optisch gezien groter te laten lijken. Je kunt bijvoorbeeld spiegels ophangen, extra ramen plaatsen of zorgen voor veel natuurlijk daglicht. Ook helpt het om gebruik te maken van lichte kleuren in huis.

De ultieme tip om je woonkamer of keuken groter te doen laten lijken, is door er een schuifdeur van glas te plaatsen. Dat is direct het grootste voordeel van zo'n deur. In dit artikel lees je meer over de voordelen van een schuifwand of deur van glas.

1. Meer optische ruimte door glazen schuifwand

Met een glazen schuifdeur zorg je dus automatisch voor meer ruimte. Dat komt omdat zo'n deur altijd een stuk groter is dan een gewone deur in je woonkamer of keuken. Het is niet voor niets het geval dat dergelijke deuren al jarenlang ontzettend populair zijn.

Omdat je over een wand van glas beschikt, kijk je voor een groot deel naar buiten of een andere ruimte. Dat zorgt ervoor dat de betreffende ruimte groter lijkt, omdat de andere ruimte (binnen of buiten) een verlengstuk lijkt van de huidige ruimte.

2. Glazen schuifdeur zorgt voor stijlvolle look

Wat daarbij mooi meegenomen is, is dat zo'n deur van glas bijdraagt aan een chique en stijlvolle look in je interieur. Daardoor zijn met name de zwarte stalen deuren erg gewild. Door de strakke afwerking en het glas zorg je voor een moderne uitstraling.

Natuurlijk kun je kiezen voor een rail die bij jouw interieur past. Misschien is een zilveren aluminium rail meer passend of wil je juist voor een vintage look gaan met een steel look schuifdeur van glas. De keuze is reuze.

3. Een match voor iedere soort inrichting

Dat betekent ook dat glazen schuifdeuren een match zijn voor verschillende soorten inrichting. Je moet er alleen wel de ruimte voor hebben. De meeste schuifdeuren kunnen geplaatst worden op een langer stuk muur; bijvoorbeeld in de woonkamer of in de keuken in directe verbinding met buiten.

Afhankelijk van voor welk materiaal en welke kleur je gaat, is het zonder twijfel een match met de rest van je inrichting. Zo is een glazen schuifwand perfect in een industrieel interieur maar past het ook erg goed in een landelijke inrichting, een modern interieur of een vintage woning.

4. Glazen schuifwand is plaatsbesparend

Wil je graag een deur vanuit je woning naar de keuken maar heb je nergens de ruimte om een draaideur te plaatsen? In dat geval is een glazen schuifdeur de ideale keuze. Daar heb je immers geen extra ruimte in de kamer zelf voor nodig.

Zo'n glazen schuifdeur kun je namelijk tegen de wand aan schuiven in combinatie met een zwevend effect (door bevestiging aan het plafond). Ook kun je een glazen schuifwand laten verdwijnen door een 'valse' muur te maken. Het is maar net wat je zelf mooi vindt.

5. Meer natuurlijk daglicht in je woning

Wat tot slot goed is om te weten, is dat je met een glazen schuifpui of wand zorgt voor meer natuurlijk daglicht in je woning. Dat ruimtelijke gevoel wat je sowieso al krijgt door een grote transparante wand zorgt voor meer licht in huis. Daardoor wordt het huis nóg ruimtelijker!

Daarbij is natuurlijk daglicht ontzettend goed voor je gezondheid en algehele welzijn. Kortom: genoeg redenen om eens te kijken naar een glazen schuifdeur in huis. De vraag is vooral: waar heb jij plek voor zo'n glazen schuifwand?

Ook interessant