5 tips om jouw tuin door de warme zomermaanden te helpen

Bron: Bouw & Wonen
5 tips om jouw tuin door de warme zomermaanden te helpen
De zomer is nu echt begonnen en dat betekent dat de temperaturen een stuk hoger liggen dan tijdens de lente of de herfst. Net als tijdens de koude wintermaanden vraagt jouw tuin nu ook extra aandacht om zo zonder problemen die warme zomermaanden te overleven. Met deze 5 tips zorg je er zelf voor dat jouw tuin net als jij volop kan genieten van die prachtige zomerse temperaturen.

Kies voor planten die goed tegen droogte kunnen

Bij het aanleggen van jouw tuin of bij het kiezen van nieuwe planten hou je maar beter rekening met de omstandigheden waarin de planten zullen moeten overleven. Als de planten bijvoorbeeld elke dag in de felle zon komen te staan, dan kies je best voor exemplaren die kunnen overleven in een warm en droog klimaat. Deze planten zijn uiterst geschikt om jouw tuin zowel tijdens de zomer als tijdens de winter mooi groen te kleuren.

5 tips om jouw tuin door de warme zomermaanden te helpen

Geef genoeg water aan planten en gazon

Vooral op warme dagen en tijdens perioden waarin het langere tijd niet regent is het belangrijk dat zowel de planten als het gazon genoeg water krijgen. Maar goed om te weten is dat je best alleen ’s morgens of ’s avonds water geeft. Op momenten waarop de zon dus niet meer rechtstreeks op de planten schijnt. Door op deze momenten water te geven voorkom je bladverbranding en hou je de planten dus gezond.

Stem het onderhoud af op het weer

Een grote tuin vraagt veel onderhoud. Heel veel mensen zijn dan ook geneigd om op een mooie zomerse dag in de tuin te gaan werken. Maar vaak stel je bepaalde taken best uit tot na de warmere zomerse periode. Zo snoei je best niet op warme dagen, verplaats je planten best pas als het frisser is en maai je het gazon niet bij droogte. Gebruik zeker ook steeds het juiste materiaal voor het tuinonderhoud. Op Knack.be vind je interessante kortingen voor de aankoop van onderhoudsmateriaal.

Vergeet zeker ook de kamerplanten niet

Naast de tuin zelf hebben heel veel mensen ook nog kamerplanten staan die onderhouden moeten worden. Ook deze planten vragen op warmere dagen om extra aandacht. Zo plaats je deze best op een frisse plaats als het echt te warm wordt binnen. Geef ze bovendien ook voldoende water en besproei ze regelmatig eens om zo het stof te verwijderen van de bladeren.

Geniet ten volle van jouw tuin

Als jouw tuin helemaal op punt staat en klaar is voor de zomermaanden, dan is er maar één ding meer dat je nog moet doen: genieten. Probeer op dagen waarop het lekker warm is en de zon volop schijnt zoveel mogelijk momenten door te brengen in jouw tuin. Check zeker ook eens deze tips om jouw tuin zo sfeervol mogelijk in te richten.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo