5 Vragen over spouwmuurisolatie

  BE   Bron: Bouw & Wonen
5 Vragen over spouwmuurisolatie
Het aantal mensen dat hun spouwmuren laat isoleren groeit, en dat is niet zonder reden. Spouwmuurisolatie heeft een hoop voordelen, en het is ook goedkoper dan u waarschijnlijk denkt. Hieronder behandelen wij 5 veelgestelde vragen over spouwmuurisolatie, zodat u een beter beeld heeft van spouwmuurisolatie en wat dit voor u kan betekenen.

Wanneer is spouwmuurisolatie mogelijk?

Als u een spouwmuur hebt dan is spouwmuurisolatie in de meeste gevallen mogelijk. Echter zijn er een aantal uitzonderingen. Zo is het bij een nieuwe woning helemaal niet nodig om uw spouwmuur te laten isoleren. Ook kan het zo zijn dat er nog oud isolatiemateriaal in uw spouwmuur zit. Als uw buitenmuren geverfd zijn dan is het vaak ook niet mogelijk om uw spouwmuren te laten isoleren. Dan kan er namelijk geen damp ontsnappen naar buiten en dit kan zorgen voor vochtproblemen. Als uw buitenmuur geverfd is met dampdoorlatende verf is spouwmuurisolatie wel mogelijk.

Door deze factoren is het altijd handig om een specialist te laten kijken of spouwmuurisolatie in uw geval mogelijk is.

Hoe werkt spouwmuurisolatie?

Een niet geďsoleerde spouwmuur is gevuld met lucht. Deze lucht stroomt en daardoor kan er warme lucht naar buiten ontsnappen, en kan er koude lucht naar binnen komen. Als u uw spouwmuur laat isoleren, dan wordt deze ruimte opgevuld met isolatiemateriaal. Dit zorgt ervoor dat de warme lucht binnen blijft en de koude lucht buiten.

Wat zijn de voordelen van spouwmuurisolatie?

Als spouwmuurisolatie goed wordt aangebracht, dan heeft het eigenlijk alleen maar voordelen. Het geld dat u bespaart met spouwmuurisolatie is waarschijnlijk het grootste voordeel. Doordat er geen warmte meer kan ontsnappen naar buiten hoeft u minder te stoken, en bespaart u per jaar al snel tussen de €200 en de €600, afhankelijk van uw energieverbruik en de grootte van uw woning. Doordat u minder hoeft te stoken bent u ook nog eens milieuvriendelijk bezig. U stoot namelijk een stuk minder CO2 uit. Doordat de warmte in uw huis blijft, verhoogt u ook het wooncomfort.

Wat zijn de kosten van spouwmuurisolatie?

Met zoveel voordelen moet zo een ingreep wel duur zijn, toch? Dat valt eigenlijk reuze mee. Voor een tussenwoning kost het meestal rond de €800 om uw spouwmuur te laten isoleren. Voor een hoekwoning of een vrijstaand huis zal het rond de €1.500 en de €2.000 kosten. Doordat het isoleren van uw spouwmuur zo goedkoop is, kunt u de investering al binnen 3 jaar terug verdienen.

Hoe wordt spouwmuurisolatie geďnstalleerd?

Zoals al eerder genoemd is een niet geďsoleerde spouwmuur gevuld met lucht. Een specialist vult deze ruimte vervolgens met een isolerend materiaal. Dit doet hij door gaten te boren in de voegen van de gevel. Door deze gaten wordt vervolgens isolatiemateriaal naar binnen geblazen. Als de muur gevuld is worden de gaten weer gevuld met specie. Deze klus kan binnen een dag worden uitgevoerd en laat geen rotzooi achter.

Dit zijn de antwoorden op 5 veelgestelde vragen over spouwmuurisolatie. Spouwmuurisolatie heeft dus een hoop voordelen. De prijzen van spouwmuurisolatie kunnen sterk uit elkaar liggen en daarom is het altijd handig om offertes van verschillende specialisten te vergelijken.Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo