Interieur

3 interieurtrends om je eetkamer naar een hoger niveau te tillen

3 interieurtrends om je eetkamer naar een hoger niveau te tillen
De eetkamer is een plek in je huis waar je niet alleen dineert, maar ook gezellige momenten beleeft met je gezin of vrienden. Gezellige etentjes, spelletjes, maar ook huiswerk maken zijn activiteiten die vaak aan de eettafel plaatsvinden. Het is dus belangrijk dat deze ruimte warm en uitnodigend aanvoelt. Er zijn verschillende interieurtrends die je kunt gebruiken om je eetkamer naar een hoger niveau te tillen. Hieronder vind je 3 x interieurtrends die jou zouden kunnen inspireren.

Trend 1. Natuurlijke materialen en kleuren

De natuurlijke uitstraling en rijke texturen van materialen zoals hout, riet en rotan zijn de trend van het moment. Je kunt deze materialen aanhouden ter decoratie of natuurlijk voor je meubels. Een houten bankje op maat is bijvoorbeeld echt een eyecatcher aan de eettafel en tilt deze ruimte naar een hoger niveau. Zeker als je het combineert met mooie kussens op maat voor op het bankje. Zo kunnen je gasten comfortabel zitten en lekker lang natafelen. Je kunt zelf de kleur en vorm bepalen zodat het helemaal bij de rest van de eetkamer past. Daarnaast is ook het gebruik van natuurlijke kleuren zoals beige, bruin en groen daarbij essentieel. Deze kleuren zorgen voor een rustgevend effect. Combineer je natuurlijke meubels met strakke witte of grijze muren om een evenwichtig effect te creëren.

Trend 2. Botanisch stoere uitstraling

De botanische interieurtrend is de laatste jaren steeds populairder geworden. Deze trend houdt in dat er veel planten in je interieur staan. Het gaat hierbij om planten in potten en bloemen. Naast de botanische uitstraling zijn de stoerdere items ook onmisbaar in deze trend. Zoals een robuuste houten tafel, leren stoelen en accessoires met een industriële look. Combineer deze elementen met een gietvloer voor het perfecte eindresultaat en creëer op die manier een urban jungle in je eetkamer.

Trend 3. Arty design in je eetkamer

Bij deze trend draait het allemaal om een arty design. In deze trend wordt namelijk gebruik gemaakt van verschillende opvallende metallic kleuren en accessoires. Neem bijvoorbeeld een goudkleurige lamp of een grote spiegel. Er zijn veel mooie items te vinden waarmee jij je eetkamer prachtig kunt inrichten. Combineer het met kunstwerken aan de muur, een koperen kandelaar en grote spiegels om je eetkamer compleet te maken in deze stijl.

Een eetkamer is een belangrijke ruimte in het huis omdat het niet alleen wordt gebruikt voor het genieten van maaltijden, maar ook voor sociale gelegenheden. Een mooie ingerichte eetkamer kan bijdragen aan een gezellig en uitnodigend huis. Of je nu gaat voor de natuurlijke uitstraling, stoere botanische trend of het Arty design, het belangrijkste is dat jij je bij jouw gekozen interieurtrend goed voelt.

Ook interessant