Meubelen

2020: de laatste trends van eetkamerstoelen

2020: de laatste trends van eetkamerstoelen
De tijd staat nooit stil, net als interieurtrends. Waar het ene jaar zwart in de mode is, is dat het volgende jaar wit. Waar je het ene jaar in elke eetkamer leer vindt, en het andere jaar weer velvet. Om te zorgen dat je dit jaar up to date bent van de laatste stoelentrends praten we je bij.

Stoer, robuust en industrieel

De industriële stijl zal altijd in de mode zijn, maar we zien hem steeds vaker terug in de eetkamers uit de Benelux. Gekenmerkt door donkere kleuren en natuurlijke materialen, vind je in dit soort eethoeken stoere eettafels en robuuste eetkamerstoelen. Kenmerkend aan industriële eetkamerstoelen zijn:

  • Materialen als hout, staal en leer
  • Donkere kleuren als zwart en antraciet
  • Stevige stoelen die redelijk wat wegen

Gezellig, natuurlijk en landelijk

Geliefd onder velen: de landelijke stijl. Lichte kleuren, natuurlijke materialen en veel accessoires om de eetkamer op te vrolijken. Met een landelijke eethoek straal je rust en gezelligheid uit. Landelijke eetkamerstoelen zijn dan ook vaak wit, hebben sierlijke vormen en zijn gemaakt van hout. Je herkent ze aan:

  • Materialen als riet en hout
  • Lichte kleuren als wit en crème
  • Accessoires zoals kussens

Hip, trendy en modern

De moderne eetkamers met bijbehorende eetkamerstoelen groeien het snelst in populariteit. Denk aan strakke designs, talloze kleuren en verschillende materialen. Vooral combinaties tussen hout, kunststof en metaal vind je op de moderne eetkamerstoel terug. Benieuwd waar je een moderne eethoek aan herkent? Dat doe je door:

  • Combinaties van natuurlijke materialen en kunststof
  • Spelen met contrast en kleur
  • Strakke, maar toch comfortabele, designs

Eetkamerstoelen mixen die toch matchen

Welke stijl je ook mooi vindt of zelf hebt, het mixen van verschillende eetkamerstoelen blijft altijd populair. Zelfs eetkamerstoelen in verschillende stijlen worden gecombineerd. Zo zorg je voor een unieke en gezellige eethoek. Niks is te gek, en alles kan. Kijk dan ook niet raar op als je steeds vaker stoere, kitscherige en moderne eetkamerstoelen naast elkaar ziet staan.

Vind hier de perfecte eetkamerstoelen voor jou

Ben je toevallig op zoek naar nieuwe eetkamerstoelen? Die vind je een bij WoonQ. Daar vind je een ruim aanbod aan eetkamerstoelen in talloze kleuren, stijlen en materialen. Je vindt er ongetwijfeld de perfecte eetkamerstoelen voor jou. Bekijk hier het ruime assortiment aan eetkamerstoelen.

Ook interessant