Video

Nieuwe producten van Recticel Insulation in 2014



Recticel Insulation lanceerde tijdens Batibouw 2014 diverse nieuwe producten. In deze video worden de nieuwe isolatieproducten aan u voorgesteld.

Meer video's

Timelapse opbouw Silt Middelkerke.

Timelapse opbouw Silt Middelkerke.

Vrijdag 22 maart opende het Silt in Middelkerke. In deze timelapse video zie je de bouw van het gebouw en de omgeving van begin tot het einde.

Topchocolatier Jurgen Baert ontwerpt chocolade gebouw van 35 kilo

Topchocolatier Jurgen Baert ontwerpt chocolade gebouw van 35 kilo

De Dendermondse topchocolatier Jurgen Baert heeft een indrukwekkend gedetailleerde chocolade replica ontworpen van het Brusselse kantoorgebouw Monteco. Het unieke werk weegt liefst 35 kilogram, is 75 centimeter hoog, 50 centimeter breed en wordt op temperatuur gehouden door een op maat gemaakte sokkel met airco. Komende maandag wordt het meesterwerk met de grootste omzichtigheid naar Cannes getransporteerd, waar het wordt tentoongesteld op de internationale vastgoedbeurs MIPIM. De Belgische projectontwikkelaars Nextensa en ION zijn namelijk met Monteco genomineerd voor één van de felbegeerde vastgoed-oscars die er worden uitgereikt.

Renovatieplannen? Ga voor energiezuinig, gezond en comfortabel!

Renovatieplannen? Ga voor energiezuinig, gezond en comfortabel!

In Etterbeek woont architecte Laura Hottat sinds 3 jaar in haar gerenoveerde lichtrijke en 'zen ingerichte' stadswoning. Haar minimalistische stijl en de keuze voor warme materialen vormt ook in dit pand de rode draad. Met een grondige aanpak, inclusief duurzame technieken, transformeerde Laura Hottat de voormalige opslagloods voor bier tot een toekomstbestendige eengezinswoning. Natuurlijk daglicht, gezonde lucht en een stabiel binnenklimaat: Laura en haar gezin genieten met volle teugen.

Toekomstbouwers in de klas

Toekomstbouwers in de klas

In de bouwsector werk je met de laatste technieken en digitale tools. Elk bouwproject is bovendien een klimaatproject. Alleen is dat niet zo bekend bij de leerlingen. “De bouwsector is vaak een ver-van-hun-bed show en we willen graag de realiteit naar onze schoolvloer brengen”, zegt leerkracht Joyce De Smet, leerkracht in Campus Lievegem. De Toekomstbouwers tonen dat de bouw nood heeft aan allerlei profielen: zowel vakmensen als academisch opgeleide mensen, van calculatoren, BIM-modelleurs en dronepiloten tot HR-managers en boekhouders. Ook ingenieurs krijgen alle kansen in de bouw en kunnen zich als ware klimaatingenieurs ontpoppen, die een fossielvrije en duurzame toekomst mogelijk maken. En zeker niet alleen mannen, een van de veelvoorkomende mythes die de eerste Toekomstbouwers alvast hebben ontkracht. “Het viel mij op dat er meer vrouwen in de bouw werken dan ik dacht”, aldus een van de leerlingen uit de gastles.