Verbouwen

10 tips voor een veilige opslag van de motor

10 tips voor een veilige opslag van de motor
Als motorrijder heeft je voertuig vaak een hele bijzondere waarde voor je. Waarschijnlijk zal je dan ook alles wat in je vermogen ligt doen om ervoor te zorgen dat je motor veilig staat. Goede informatie is daarin het sleutelwoord. Om je daarbij wat op weg te helpen, zetten we in dit artikel 10 goede tips voor je op een rijtje.

  1. Koop een kwalitatief ART slot. Het is belangrijk te beseffen dat geld op een slot besparen waarschijnlijk geld verliezen betekent. Wees altijd wijzer dan dat.
  2. Als je je motor in een schuur stalt, zorg dan ook voor een degelijk slot op de schuur.
  3. Als je de motor buiten plaatst kun je gebruik maken van een speciaal vak, bedoeld voor motorrijders. Op deze manier ondervindt het andere verkeer geen hinder van je motor, en zal hij veel veiliger staan.
  4. Als motorrijder ken je het belang van een goede helm, die je bij een kwaliteitszaak als helmonline.nl hebt gekocht. Leg deze altijd op een veilige plek neer, of verbind de helm met een ketting aan de motor.
  5. Gebruik meerdere sloten, als je echte veiligheid wilt. In de opslag is de combinatie van een vloeranker met een sterk kettingslot bijvoorbeeld ideaal. Ook zou je een muuranker en een schijfremslot kunnen combineren.
  6. Als je buiten stalt, zorg dan dat je alarmsysteem altijd ingeschakeld is.
  7. Als je je motor voor langere tijd stalt, vul dan je metalen tank, om roestvorming te voorkomen. Handig voor rijders die de motor in de winter laten staan, en wachten op de lente. Op deze manier staan je geen vervelende verrassingen te wachten.
  8. Als je gedwongen bent je motor buiten te stallen, zorg dan naast een goed slot (ART4) ook voor een sterke afdekhoes.
  9. Als je zelf geen geschikte ruimte hebt, kun je gebruik maken van de stallingsruimte van sommige motorzaken. Tegen een vergoeding staat je motor zo warm en veilig, ook in de winter.
  10. Als je van plan bent gedurende langere tijd niet op je motor te rijden, is het essentieel de accu uit te bouwen, als het kan bij te vullen met gedestilleerd water en opnieuw op te laden. Vet de accupolen daarna goed met vaseline in. Zorg er tot slot voor dat je de accu opslaat in een vorstvrije ruimte, en sluit hem aan een druppellader aan.

Ook interessant