Verbouwen

Renovatiedag: Wonen en werken aan de Oude Leie

Renovatiedag: Wonen en werken aan de Oude Leie
In onze reeks over de Vlaamse Renovatiedag laten wij u vandaag de transformatie van een leegstaande spinnerij tot een loft aan de Oude Leie in Olsene zien. Bij deze realisatie is in het ontwerp bijzonder rekening gehouden met de aanwezige vergezichten in de ruimte, de relatie met de historische achtergrond en de aanwezige architecturale elementen van de site. Het zicht op het op de oude Leie is hierbij nooit ver weg.

Het gebouw is sober geconstrueerd, een simpele maar solide betonstructuur met dikke bakstenen muren. Opvallend is het vele licht en de helderheid in de loft die een langgerekte stijlfiguur is, met doorkijken van 15 tot 25 meter. Heldere lijnen, tijdloze eenvoud en een streven naar een hoogwaardige en duurzame uitvoering kenmerken de ontwerpstijl van de loft.

Zondagnamiddag 28 mei 2017 organiseren NAV en Ik ga Bouwen & Renoveren De Vlaamse Renovatiedag. Voor u als toekomstige verbouwer de kans om een kijkje te nemen in 75 gerealiseerde renovatieprojecten. Bouw & Wonen laat u elke dag alvast één van de deelnemende projecten zien.

Renovatiejaar: 2014
Loft

Bureaugegevens
in architectuur

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op
de website van De Vlaamse Renovatiedag

Ook interessant