Verbouwen

Het beste glas voor jouw woning vind je met de HelloWin-app

Het beste glas voor jouw woning vind je met de HelloWin-app
Nieuwe ramen kiezen lijkt eenvoudig: dubbel of drievoudig glas, en de kous is af? Bijlange niet! Als je echt het beste glas voor jouw woning wil vinden, spelen tal van factoren een rol. In de eerste plaats doe je er goed aan na te gaan wat de staat van je huidige ramen is. Vervolgens vraag je jezelf af welke eisen je aan je nieuwe beglazing stelt op het vlak van thermische en akoestische isolatie, zonwering en veiligheid. En tot slot ga je in zee met een HelloWin-adviseur-plaatser in je buurt die borg staat voor een perfect advies en een perfecte plaatsing tegen een correcte prijs. Een ingewikkeld traject? Niet met de nieuwe app HelloWin (van ‘Hello Window’) van Saint-Gobain Building Glass.

Persoonlijke analyse van je huidige ramen

Een van de mogelijkheden die de nieuwe app HelloWin biedt, is testen of er enkel glas, gewoon dubbel glas of drievoudig glas in je vensters zit. Enkel glas vervang je best zo snel mogelijk door hoogrendementsglas om je verwarmingsrekening met wel 20% te doen verlagen. Maar wist je dat ook ‘gewoon’ dubbel glas bijlange niet meer beantwoordt aan de energieprestatie- en comforteisen van vandaag? Gewoon dubbel glas heeft een Ug-waarde van 2,9 W/m²K. Van hoogrendementsglas (HR-glas) bedraagt de Ug-waarde maximaal 1,1 W/m²K. Dat betekent dat HR-glas tot bijna 3 keer beter isoleert dan gewoon dubbel glas. Met HR-glas geniet je van aanzienlijk meer wooncomfort en moet je veel minder stoken om het binnen toch aangenaam warm te hebben.

Wanneer je overweegt om nieuw glas te plaatsen, kijk dan ook naar de staat van het bestaande raamwerk. Zijn je raamprofielen nog goed winddicht en is het raamkader nog voldoende stevig? Dan kan het voldoende zijn dat je enkel de beglazing vervangt. Zijn je ramen dat niet, dan laat je best volledig nieuwe vensters (profielen én beglazing) plaatsen. Met de nieuwe HelloWin-app kan je een foto nemen van je huidige ramen, zodat een HelloWin-adviseur-plaatser in je buurt meteen weet of ook je raamwerk vervangen moet worden of als het volstaat om enkel de beglazing te vervangen.

Advies op maat voor de keuze van je nieuwe beglazing

Van glas verwachten we in eerste instantie dat het licht binnenlaat. Maar beglazing kan nog veel meer functies vervullen. Wil je enkel de warmte binnen en de koude buiten houden, of wil je dat je nieuw glas ook zonwering, inbraakvertraging of geluidswering biedt? De nieuwe HelloWin-app helpt je, ruimte per ruimte, bepalen wat je behoeften inzake nieuwe beglazing zijn en stelt je precies die glasoplossingen voor die op jouw behoeften zijn afgestemd.

Aan het eind van het HelloWin-apptraject krijg je via mail een persoonlijk rapport met advies op maat en met meer info over de voorgestelde glasoplossingen. Zo komt iemand met veel ramen op het zuiden en zuidwesten aan de weet waarom dat hij baat heeft bij een zonwerende laag op het glas. Wie een veilige omgeving wil, zal ontdekken waarom hij best kiest voor gelaagd veiligheidsglas. En wie last heeft van lawaai en kiest voor stilte, verneemt alles over de geluidswerende functies die glas kan hebben.

Direct contact met een HelloWin-plaatser-adviseur in je buurt

Via de nieuwe HelloWin-app krijg je een persoonlijke analyse van de situatie van je huidige ramen en advies op maat voor de keuze je nieuwe beglazing. Maar je zoektocht naar het beste glas voor jouw woning is uiteraard niet compleet zonder de beste plaatser. Om ook die laatste schakel van de kwaliteitsketen te garanderen, doet Saint-Gobain Building Glass beroep op gespecialiseerde glasspecialisten: de HelloWin-plaatser-adviseurs.

De HelloWin-plaatser-adviseurs zijn stuk voor stuk perfect vertrouwd met het gamma glasoplossingen van Saint-Gobain Building Glass. Daardoor zijn ze als adviseur goed geplaatst om bouwheren goede raad te geven bij hun glaskeuze. De HelloWin-plaatser-adviseurs staan garant voor een uitstekende installatie en een uitstekende service tegen een correcte prijs.

Wanneer je het volledige HelloWin-apptraject doorlopen hebt, wordt je analyse- en adviesrapport doorgestuurd naar enkele HelloWin-adviseurs in je buurt. Zo kunnen zij meteen een vrijblijvende offerte op maat maken en hoef jij daarna enkel maar te genieten van het comfort dankzij het beste glas voor jouw woning.

De HelloWin-app is gratis beschikbaar via de App Store en Android Market

Meer info op www.HelloWin.be

Ook interessant