Verbouwen

Stobag wint de Red Dot Design Award voor design van hoge kwaliteit

Stobag wint de Red Dot Design Award voor design van hoge kwaliteit
Na intensieve beoordelingen van duizenden producten uit de hele wereld heeft de jury de Red Dot Award 2017 voor Productdesign toegewezen aan de Cassette Zonwering CAMA BOX BX4000 van Stobag AG. De leidende Zwitserse fabrikant van Outdoor Living-producten met haar hoofdkantoor in Muri heeft met zijn Cassette Zonwering CAMA BOX BX4000 een uitstekende vormgeving gecreëerd die de vakjury van de Red Dot Award voor Productdesign met het internationaal begeerde kwaliteitskenmerk bekroonde.

René Bachmann, Chief Product Officer bij Stobag AG: „Wij zijn ontzettend blij met deze award. Na een lang ontwikkelingsproces hebben we een product ontworpen dat niet alleen voldoet aan de wensen van de klant, maar tevens door zijn moderne en klassieke design de jury heeft overtuigd.“

De fraaie gesloten cassette in een modern, kubusvormig design blinkt uit door eenvoudige en gereduceerde lijnen. Hierdoor past de cassette altijd in de architectuur en kan ledverlichting optioneel in de kast worden geïntegreerd. Zo wordt de schaduwplek ook 's avonds een echte blikvanger. De beproefde, gesloten cassette beschermt het doek en de knikarmen effectief tegen weersomstandigheden en vuil. Dit garandeert een lange levensduur van het product. De variabele consolepositie maakt een flexibele, eenvoudige en tijdbesparende montage aan de wand, onder het plafond of aan daksparren mogelijk.

Stobag wint de Red Dot Design Award voor design van hoge kwaliteit

Professor Dr. Peter Zec, initiatiefnemer en CEO van de Red Dot Award: „De Red Dot-winnaars volgen de juiste designstrategie. Ze hebben ingezien dat goede vormgeving en economisch succes hand in hand gaan. De onderscheiding van de kritische Red Dot-jury documenteert de hoge kwaliteit van hun design. Dit is richtinggevend voor succesvolle vormgeving.“

Ook voor 2017 heeft de award fabrikanten en designers wereldwijd opgeroepen om met hun producten deel te nemen. De jury, die ongeveer 40 leden telt, bestaat uit onafhankelijke ontwerpers, designdocenten en vakjournalisten. Ze hebben elk afzonderlijk product getest, besproken, beoordeeld en onder andere de Red Dot voor hoge designkwaliteit toegewezen. In totaal werden er dit jaar meer dan 5500 producten uit 54 landen aangemeld.

Ook interessant