Isolatie

Belastingvermindering dakisolatie zeker nog tot eind 2016

De aangekondigde hervorming van de energiepremies heeft voorlopig geen invloed op de belastingvermindering voor dakisolatie, deze blijft zeker tot eind 2016 bestaan. Dat heeft Vlaams minister van Energie Annemie Turtelboom (Open VLD) afgelopen woensdag laten weten in antwoord op een vraag van N-VA-parlementslid Andries Gryffroy. Dat is goed nieuws voor mensen die hun dak nog willen isoleren om zodoende veel energie te besparen.

Naast een hele reeks energiepremies voor energiebesparende maatregelen (isoleren van daken en muren, plaatsen van hoogrendementsglas...), bestaat er ook nog de belastingvermindering van 30 procent voor het plaatsen van dakisolatie. Deze belastingvermindering is sinds 2014 een bevoegdheid van Vlaanderen.

Gryffroy rekent er alvast op dat de hervorming van de energiepremies mensen zal blijven aansporen om energiebesparende ingrepen te doen. ‘De meest duurzame en goedkoopste energie is immers nog steeds deze die we niet gebruiken. De hervorming van de premies moet een nieuwe start zijn voor een renovatiegolf in Vlaanderen’, aldus Gryffroy.

Ook interessant