Isolatie

Nieuwste ontwikkelingen in Massief Passief Bouwen

Tijdens de Vakbeurs Energie 2015 toont Recticel Insulation de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Massief Passief Bouwen. Bezoekers maken ook nog eens kans op een aantal aantrekkelijke prijzen, zoals een spectaculaire rondvlucht en een sportieve Apple Watch.
Recticel Insulation is toonaangevend producent van isolatiematerialen voor zowel platte als hellende daken, spouwmuurisolatie, binnenisolatie en vloerisolatie. Deze materialen worden onder meer toegepast in de woningbouw, industrie, utiliteit en in de agrarische sector. Tijdens de vakbeurs Energie legt Recticel Insulation de focus op de nieuwste ontwikkelingen in Massief Passief Bouwen. Op dit gebied heeft het bedrijf een sterke reputatie opgebouwd met innovatieve projecten.

Passie voor Massief Passief

Als een van de trendsetters op het gebied van Massief Passief Bouwen combineert Recticel Insulation alle ecologische voordelen van een passiefhuis met de duurzaamheid van een traditionele woning in baksteen en isolatie met harde polyurethaan platen. Een sprekend voorbeeld hiervan is het woonzorgcomplex van Mijande Wonen in het Overijsselse Vroomshoop, dat afgelopen februari de PassiefBouwen Award 2014 heeft gewonnen. Dit gebouw in traditionele baksteen is zo goed als energieneutraal, met relatief lage bouwkosten en een hoog comfort voor de bewoners.

Aansprekende resultaten

Voor de isolatie in het woonzorgcomplex in Vroomshoop werd gebruik gemaakt van Eurowall (PUR) en Eurofloor (PIR). Deze platen hebben een hoge isolatiewaarde, terwijl ze ultradun zijn. Met als voordeel dat er geen kasteeldikke muren nodig zijn om de passiefhuisnormen te halen. Het resultaat mag er zijn: extreem lage energiekosten, altijd frisse lucht in huis, geen tocht, geen koudevallen of grote temperatuurschommelingen. Maar ook goede geluidsisolatie, lagere onderhoudskosten en beter waardebehoud. Kortom, Massief Passief Bouwen volgens de methode van Recticel Insulation levert pure winst op voor bewoners en gebouweigenaar.

Recticel insulation: Nieuwste ontwikkelingen in Massief Passief Bouwen

Aantrekkelijke prijzen

Energie 2015 vindt van 6 t/m 8 oktober plaats in Den Bosch en is hét platform voor duurzame energieopwekking en energiebesparing. Bezoekers krijgen bij Recticel onder meer antwoord op de vraag hoe zet ik energie optimaal in? Bij hun bezoek aan de Recticel Insulation stand maken zij kans op een rondvluchtvoor 4 personen boven een locatie naar keuze en een Apple Watch. Recticel Insulation is in de Brabanthallen aanwezig in stand A.022.

Ook interessant