Buitenschrijnwerk

De voordelen van kunststof kozijnen

Hieronder bespreekt de specialist Kunststofraamkozijn.nl de voordelen van kunststof kozijnen. Die voordelen baseren zich op twee belangrijke pijlers: isolatie (of niet-geleiding) en een eenvoudig onderhoud. Tegelijk blijft kunststof een betaalbaar product, dat ook nog eens zijn bijdrage levert aan een algeheel gereduceerde energiefactuur.

Graad van geleiding

Raamkozijnen spelen een voorname rol in het energiebeheer van je woonst. Zij zorgen immers niet enkel voor een sterke en duurzame installatie van het raam, maar verhogen ook diens rendement. Kunststof is vervolgens een uitgelezen materiaal om deze dubbelslag mee te slaan. Het is vaak niet alleen sterker, maar ook lichter dan andere materialen, hetgeen de installatie van het raam vereenvoudigt. Bovendien zijn veel kunststoffen zoals PVC of uPVC dus niet-geleidend: zij vormen een perfecte isolator. Zo helpen ze je ramen om de transfers van warmte en koude tegen te gaan.

Kunststof kozijnen versus hout

Deze niet-geleidende kwaliteit delen vele kunststoffen met hun natuurlijke evenknie, hout. Hout geleidt geen warmte of koud en is als dusdanig ook een prima materiaal voor kozijnen. Bovendien heeft deze stof een rijke traditie op dit gebied. Tegenover hout biedt kunststof echter wel een voordeel: het onderhoudsgemak. In tegenstelling tot hout hoef je stoffen als uPVC of zelfs aluminium amper te onderhouden. Dit is uiteraard wat veel consumenten over de streep trekt richting kunststof. Een waardig alternatief dat de isolerende kracht van hout weet te koppelen aan het onderhoudsgemak van kunststof is het zogenaamde combinatieframe. Zo'n raamwerk combineert doorgaans een houten kern met een aluminium bovenlaag.

Aluminium is de uitzondering

Op zich lijkt deze laatste stof, aluminium, tegelijk nochtans iets minder geschikt voor het kozijn in vergelijking met zijn kunststof collega's. Aluminium is namelijk een prima geleider en zal als dusdanig de efficiëntie en effectiviteit van je energiesysteem aantasten. Wanneer je voor deze kunststof kiest, kun je dus beter even bekijken of voordelen zoals lichtheid en gemak van onderhoud en installatie opwegen tegen mogelijke verliesposten.

Kunststof kozijnen offerte

Ben je zelf op zoek naar kunststof kozijnen? Laat je nu nog helpen door Kunststofraamkozijn.nl en vraag er vrijblijvend je eigen kunststof kozijnen offerte aan.

Ook interessant