Verbouwen

Historisch pand in Rotterdam wordt hip hotel

In Rotterdam begint de transformatie van Pakhuismeesteren tot een hip en modern hotel met winkel- en horecaplaza. Door de grootscheepse renovatie ontstaat een nieuw icoon aan de haven. Het Room Mate hotel dat er wordt gevestigd is ideaal gesitueerd op de Wilhelminapier: vlakbij het centrum en de cruiseterminal van Rotterdam. De werkzaamheden worden uitgevoerd door VolkerWessels onderneming Van Agtmaal.

Het Room Mate hotel, de tweede vestiging in Nederland, krijgt circa 230 kamers, conferentieruimtes en een parkeerkelder. Pakhuismeesteren krijgt verder een ‘Mercado’; 2500m² winkels en horeca, geheel in stijl met de Spaanse hotelketen .

Hotel

De renovatie wordt zorgvuldig uitgevoerd met behoud van de karakteristieke, monumentale elementen van het bestaande gebouw. Met de verbouwing worden de gevels in ere hersteld en twee extra verdiepingen aangebracht. Het hotel krijgt een spectaculair dakterras.

Pakhuismeesteren  in Rotterdam wordt hip hotel

Historie

De firma Pakhuismeesteren werd opgericht in 1818, onder andere voor de handel in thee tijdens het V.O.C. tijdperk. Pakhuismeesteren is het meervoud van pakhuismeester, de opzichter van een pakhuis. In 1862 werd overgestapt naar de opslag van petroleum en andere aardolieproducten. Het zogeheten ‘veemgebouw’ aan de Wilhelminakade is een beeldbepalend gebouw op de Wilhelminapier.

Room Mate

Room Mate is een Spaanse hotelketen met vestigingen in Spanje, Mexico, Amerika, Italië, Brazilië, Turkije en Nederland. De hotels staan bekend om hun hippe interieur en informele atmosfeer.

De beoogde oplevering van het project is medio 2016. De komende 25 jaar wordt het pand dan door Room Mate gehuurd.

Pakhuismeesteren  in Rotterdam wordt hip hotel

Ook interessant