Vastgoed

Vastgoedmakelaars zetten mee schouders onder Renovatiepact

Vlaams minister van Energie Annemie Turtelboom en de Confederatie van Immoberoepen (CIB Vlaanderen) hebben gisteren, samen met 32 andere organisaties, een Renovatiepact ondertekend. Daarin engageert o.m. de Vlaamse vastgoedmakelaardij zich om mee werk te maken van zowel een verbetering van de energieprestatie als van een hogere renovatiegraad van het Vlaams woningpatrimonium.

Met dit Renovatiepact slaan zowel minister Turtelboom als de immo- en bouwsector de handen in elkaar om samen op lange termijn één belangrijk maatschappelijk doel te bereiken: de verhoging van de renovatiegraad en het verbeteren van de energiezuinigheid van ons woningpatrimonium. Volgens de Confederatie van Immoberoepen tonen kopers en huurders almaar meer interesse in de energiescore van het pand waarvan ze hun ‘thuis’ willen maken. In dat opzicht zullen de vastgoedmakelaars zich dan ook verder blijven inzetten om de consument zo goed mogelijk te informeren en te sensibiliseren.

“Door samen te werken met alle actoren creëren we een groot draagvlak. Zo kunnen we de renovatiegraad snel optrekken en investeren in werkgelegenheid en energie-efficiëntie”, aldus minister Turtelboom. De Confederatie van Immoberoepen zal alvast constructief meewerken aan verschillende werkgroepen waarvan de werkzaamheden tegen uiterlijk 30 juni 2015 moeten leiden tot een concreet actieplan voor een Renovatiepact.

Ook interessant