Buitenschrijnwerk

Zendow#neo internationale innovatieprijs voor hybride kunststoffen

Dinsdag 4 november nam Tom Debusschere, CEO van Deceuninck, de internationale Innovation Award of the Society of Plastic Engineers in de categorie Hybrid Products in ontvangst uit handen van Europees Parlementslid Martina Dlabajová. Deceuninck, marktleider in kunststof profielen, ontving de prijs dankzij de toepassing van de unieke Linktrusion-technologie in de Deceuninck Zendow#neo-raam- en deurseries.

Innovation Awards of the Society of Plastic Engineers

De Society of Plastic Engineers (SPE) is wereldwijd de grootste en bekendste ingenieursvereniging in de kunststoffenindustrie, met 20.000 leden in 70 landen. Gisteren reikte ze voor het eerst de Innovation Awards voor de Benelux uit. Dat gebeurde in Brussel, in het kader van de industriële Polytalk-top: een organisatie van PlasticsEurope waarbij vooraanstaande figuren uit de politieke, industriële, economische, wetenschappelijke en academische wereld worden samengebracht om duurzame groei, circulaire economie en nieuwe industriële revoluties te bespreken.

Over verschillende kunststofsectoren heen (de verpakkings- en de automobielindustrie, de bouw- en textielsector… ) reikte een jury van experts uit de kunststofproductie en -verwerking, academici en designspecialisten Innovation Awards uit aan 8 types innovaties. Deceuninck sleepte met zijn Linktrusion-technologie voor ramen en deuren de Innovation Award in de categorie Hybrid Product in de wacht.

Linktrusion

Linktrusion: superisolerend & supersterk

Met Linktrusion introduceerde Deceuninck niet alleen een alternatieve oplossing voor de gegalvaniseerde stalen versterkingen die vroeger standaard aanwezig waren in de hoofdprofielen, het bedrijf zorgde er bovenal voor dat de thermische prestaties significant verder verbeteren. Dankzij de Linktrusion-technologie isoleren ramen en deuren tot 30% beter.

De raam- en deurserie waarin deze unieke Linktrusion-technologie voor het eerst gebruikt werd, is de Deceuninck Zendow#neo-serie. Bij de Zendow#neo-standaarduitvoering van Deceuninck wordt zowel in het kader als in de vleugel een combinatie van staaldraad en pvc-hardschuim gebruikt. Een raam met dubbele beglazing met een Ug van 1,0 W/m²K krijgt zo een Uw-waarde van 1,1 W/m²K. Bij Deceuninck Zendow#neo Premium blijft het kaderprofiel gelijk, maar het vleugelprofiel beschikt over 6 kamers, waardoor het thermisch nog beter isoleert. Hier wordt de opendraaiende vleugel versterkt door ononderbroken (‘continue’) structurele glasvezels, waardoor een uitstekende rigiditeit wordt gegarandeerd. Deceuninck Zendow#neo Premium-profielen in combinatie met dubbele beglazing met een Ug van 1,0 W/m²K geven een raam met een Uw-waarde van 1,1 W/m²K. In combinatie met driedubbele beglazing met een Ug van 0,4 W/m²K is zelfs een Uw-waarde van 0,65 W/m²K mogelijk.

Het verdict van de jury van de Society of Plastic Engineers: “We zijn erg onder de indruk van de complexiteit van de Linktrusion-technologie en van de schitterende resultaten die Deceuninck ermee behaalt op het gebied van thermische performantie en duurzaamheid.”

Ook interessant