Isolatie

Styrodur, het isolatiemateriaal in XPS wordt 50 jaar

Styrodur, het isolatiemateriaal in geëxtrudeerd polystyreen (XPS) van BASF, werd 50 jaar geleden gecreëerd. Het product wordt gekenmerkt door zijn hoge drukvastheid, uitstekende thermische waarden en geringe vochtopname. Dankzij zijn betrouwbaarheid werd het een essentieel isolatiemateriaal voor handelaren, aannemers, verwerkers en doe-het-zelf ketens. “De groene isolatie van BASF, die een hoge kwaliteit en stevigheid biedt, heeft vele generaties doorstaan sinds 1964. Daarom verdelen wij deze isolatiepanelen in XPS reeds 39 jaar in België en in het Groothertogdom Luxemburg”, verklaart ir. Thierry Raets, Algemeen Directeur van Albintra.

“Albintra is een van onze oudste en trouwste partner distributeurs in Europa. Een samenwerking van bijna 40 jaar die bepalend is geweest voor de geschiedenis van Styrodur® in België en in het Groothertogdom Luxemburg”, vervolledigt Eva-Maria Müller, Business Manager van Styrodur in Europa.

Tevens hebben BASF en Albintra recent twee nieuwe ATG’s bekomen van het UBAtc voor Styrodur: één voor de toepassing als isolatie onder de funderingsplaat (ATG n°14/2967) en één voor de toepassing als perimeterisolatie (ATG n°14/2966). Hiermee is Styrodur het isolatiemateriaal in XPS met de meeste technische goedkeuringen op de Belgische markt.

Dit jaar zullen tenslotte al de Styrodur fabrieken van BASF in Europa overschakelen op de nieuwe vlamvertrager PolyFR die een gunstiger ecologisch profiel heeft. Vanaf 21 augustus 2015 verbiedt het REACH reglement het algemeen gebruik van HBCD’s in de Europese Unie – die tot heden gebruikt worden als vlamvertrager voor de vervaardiging van XPS. Hiermee anticipeert BASF eens te meer op de regelgeving en neemt het een voortrekkersrol.

Ook interessant