Verbouwen

Dudokhaken Geuzenveld feestelijk opgeleverd

‘De Dudokhaken’ in Geuzenveld, het renovatieproject van woningcorporatie Stadgenoot, is vandaag feestelijk opgeleverd. Ook werd een kunstwerk van André Pielage onthuld, dat hij speciaal voor de Dudokhaken ontwierp.

De Dudokhaken werden officieel opgeleverd door Paulus de Wilt, wethouder stadsdeel Nieuw-West, en Franck Storm, directeur Wonen Stadgenoot, samen met de kinderen uit de buurt. Op dit moment zijn de eerste en tweede fase van de renovatie voltooid, in totaal 81 koopwoningen en 144 sociale huurwoningen.

De Wilt, verantwoordelijk voor de portefeuilles Milieu, Groen, Kunst & Cultuur en Wonen & Stedelijke Vernieuwing, sprak in zijn speech over ‘een parel voor Geuzenveld’. De Dudokhaken sluiten volgens De Wilt goed aan bij de wensen van het bestuur van Nieuw-West: “een gevarieerd woningaanbod, dat past bij het groene karakter en de kenmerkende cultuurhistorische architectuur. Duurzaamheid is ons uitgangspunt en we willen zo veel mogelijk oorspronkelijke architectuur behouden. Ook zien we graag dat bij vernieuwing bewoners intensief participeren in de planvorming.”

De renovatie is uitgevoerd door Delta Forte in samenwerking met Van Schagen Architecten.

Het lover van Dudok, kunstwerk van Pielage

De Wilt en Storm onthulden vandaag ook het kunstwerk van André Pielage: het lover van Dudok. De kunstenaar ontwierp opengewerkte RVS schermen om de tuinen aan de Sam van Houten- en Strackéstraat af te sluiten. Hij liet zich inspireren door de bladvormen van de platanen op de pleintjes.

Nieuwbouwproject Cuypershof

Naast de Dudokhaken werd ook de realisatie van het nieuwbouwproject Cuypershof met zestien eengezinswoningen gevierd. Stadgenoot heeft de bewoners mee laten denken in de ontwikkeling van het project om er zo voor te zorgen dat de bewoners zich betrokken voelen bij de nieuwbouw, elkaar leren kennen en op een prettige manier als buren kunnen samenleven.


foto: V.l.n.r. Franck Storm, directeur Wonen Stadgenoot, Paulus de Wilt, wethouder stadsdeel Nieuw-West en kunstenaar André Pielage onthullen het kunstwerk: het lover van Dudok.