Gereedschap

Nieuwe krachtige composiet haakse slijpmachines van Rodcraft

Rodcraft lanceert drie nieuwe pneumatische hoekslijpers voor de autoherstelmarkt en voor carrosserietoepassingen. De nieuwe serie RC717X is een krachtig gamma composiet haakse slijpmachines, ideaal voor het snijden van carrosserieplaten, voorbereiding van ondergronden, verwijdering van lasnaden en het slijpen van frames.

De serie RC717x heeft een krachtige 700 W besturingsmotor en zorgt met een snelheid van 12.000 toeren per minuut voor het snel verwijderen van materialen. De nieuwe serie is beschikbaar voor 100 mm, 115 mm en 125 mm schijf-, snij- en klepschijven, en verschillende accessoires uitgerust met M10 en M14 as.

De compacte, lichte behuizing van de RC717x serie - 245 mm lang en 1,5 kg - is makkelijk manoeuvreerbaar in nauwe ruimtes. De aluminiumkop maakt de tool robuust, terwijl de comfortabele handgreep een extra laag kreeg om de hand van de gebruiker tegen de kou te beschermen. Rodcraft slijpmachines hebben ook een robuuste kap over de stalen schijf. De kap kan worden aangepast om de bediener te beschermen en voor makkelijke toegankelijkheid. Verder is nog een gestroomlijnde veiligheidshendel voorzien voor extra gebruiksgemak.

Superieure duurzaamheid en prestaties zijn te danken aan de geïntegreerde hoogkwalitatieve conische aandrijving met schroeftandwiel en aan de besturingsmotor met efficiënte luchtregelaar die zorgt voor optimale werksnelheden. De serie RC717x is zonder twijfel de ideale slijpmachine voor de voorbereiding van oppervlakken, verwijdering van lasnaden en snij- en schuurjobs.

Ook interessant