Verwarming & Sanitair

Nieuw Altherma Hybride warmtepompsysteem

Tijdens Batibouw 2014 lanceerde Daikin het gloednieuwe Altherma Hybride warmtepompsysteem. De Daikin Altherma Hybride is de recentste slimme oplossing om de zuinige en milieuvriendelijke warmtepomp-technologie in huis te halen zonder grote breekwerken te moeten uitvoeren om de bestaande verwarming weg te halen. Hierdoor kunnen klassieke gasketels eenvoudig worden geoptimaliseerd.

De Daikin Altherma Hybride warmtepomp is een nagelnieuw intelligent systeem dat het beste uit twee bestaande technologieën samenbrengt door de combinatie van een hoge rendementsketel en een lucht-water warmtepomp (5 of 8 kW) met een ongeëvenaarde energieprestatie . Het systeem bestaat uit een invertergestuurde buitenunit die warmte onttrekt aan de buitenlucht en een binnenunit met geïntegreerde hoge-rendementsketel die zowel radiatoren als sanitair water kan verwarmen tot zeer hoge temperaturen. Daarnaast biedt het systeem ook een optie om te koelen.

Daikin Altherma Hybride warmtepompsysteemDeze unit kan op basis van de buitentemperatuur en de gewenste watertemperatuur in de radiatoren zelf bepalen welke energiebron (gas of elektriciteit) het voordeligst is, zodat men op beide oren kan slapen. Omdat de gascondensatieketel enkel als bijverwarming dient wanneer warm water tegen zeer hoge temperaturen geleverd moet worden, kan drastisch bespaard worden op de energiefactuur – tot liefst 35% in vergelijking met de laatste generatie ketels! Niet alleen financieel is deze optie dus interessant, maar ook qua ecologische prestaties: testen bewezen een sterk verminderde CO2-uitstoot door het hoge rendement. Bovendien neemt deze hybride weinig plaats in omdat de combinatie van ketel en warmtepomp een geïntegreerd geheel vormen.

Voor het plaatsen van een Daikin Hybride Altherma zijn er geen grote renovatiewerken nodig. Gezien het systeem water tot 80°C kan opwarmen, hoeft de bestaande verwarmingsinstallatie niet te worden vervangen en kunnen de aanwezige radiatoren en leidingen blijven hangen. Het volume van de binnenunit is zeer gelijkend op die van een klassieke condensatieketel, waardoor het systeem ideaal is voor het vervangen van de bestaande verbrandingsketel. Ook de compacte buitenunit biedt heel wat flexibiliteit wat de plaatsing betreft: gezien hij tot op 30m van de binnenunit kan worden geplaatst, is het mogelijk om hem in de tuin of zelfs op het dak te monteren. De Daikin Altherma Hybride beschikt over een kamerthermostaat met gebruiksvriendelijke interface.

Ook interessant